A Champagne & Sparkling Wine World Championships, a champagne-ok és pezsgők legnagyobb nemzetközi versenye, amelyet ebben az évben a jubileumi, tizedik alkalommal rendeztek meg – tájékoztatta az MTI-t kedden a verseny idei legeredményesebb magyar termelője, a somlói Kreinbacher Birtok.

Fotó: Csatlós Norbert
Közleményük szerint a világ 19 országából indultak pezsgőkészítő műhelyek a megmérettetésen, ahol három zsűritag, a brit Tom Stevenson, a finn Essi Avellan és a magyar Márkus György tizenegy napon keresztül bírálták a beérkezett csaknem 1000 tételt.
Két éremmel jutalmazta a zsűri a tokaji Sauska Birtok pezsgőit: a furmint, hárslevelű és chardonnay felhasználásával készült Sauska NV Brut Magnum aranyat, a Sauska 2016 Extra Brut ezüstöt kapott.
Aranyérmet szerzett a szintén tokaji Gróf Degenfeld Szőlőbirtok tiszta furmintból készült Gróf Degenfeld 2019 Organic Extra Brut pezsgője is, míg a neszmélyi Esterházy Pezsgőgyár Álom 2019 pezsgője, illetve az egri Pearl & Z Prestige Brut Magnumja egyaránt ezüstérmet érdemelt ki a világbajnokságon.