0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Kertbarát programajánló a hétvégére

Két budapesti gyűjteményes kert három programját ajánljuk az október 14–15-i hétvégére: a Villányi úton péntektől vasárnapig tartó növényvásár lesz, a Füvészkertben pedig ikebanaművészekkel és dínókori növényekkel találkozhatunk.

Október közepén három napon át ismét virágba borul a MATE Budai Campusa a Villányi úton, hirdeti az egykori Kertészeti Egyetem arborétumában rendezendő Őszkert kiállítás beharangozója. A helyszínt nem kell bemutatni, évtizedek óta rendezik meg a tavaszi és az őszi növényvásárt, csak a nevek változtak az idővel. Kül- és beltéri növényárusítás ezúttal is lesz, ezenkívül kertészeti előadásokat, tanácsadást, arborétumi sétát, biokert-látogatást, bonsai- és szobanövény-kiállítást, illetve gyerekprogramot ígérnek.

Helyszín: Budapest, Villányi út 29–43.
Időpont: október 13–15., mindhárom nap 9.00–18.00

Az ELTE Füvészkertben ikebanakiállítás lesz ugyanezen a hétvégén. Ahogy a programajánlóban olvasható, a falevelek őszi színváltása, a természet utolsó, vörös és aranysárga fellángolása ősidőktől fogva vonzza a Japánokat. A ‘koyo’ szezon egyben a tavasznyitó cseresznyevirágzás, a sakura-ünnep párja. Az ikebana hagyományos, japán virágművészet. Az európai gyakorlattól eltérően, színek és tömeg helyett ecsetvonásszerű vonalakkal és üres térrel dolgozik, színeiben visszafogott és általában kevés anyaggal ér el erős hatást. Az ikebanakiállítás füvészkerti belépőjeggyel látogatható. Szombaton élő bemutatót és tárlatvezetést tart három ikebanaművész, Várhelyi Judit, Mina Kadowaki Sebők és John McDonald. A 10.30-kor kezdődő bemutató nyelve magyar, a 14.00-kor kezdődőé angol lesz.

Helyszín: Budapest, Illés u. 25.
Időpont: október 14-én 10.00–17.00, október 15-én 10.00–16.00

Ugyancsak a Füvészkertben vasárnap egy tematikus szakvezetést is tartanak Régi korok, távoli kontinensek növényei címmel. Schneider Zoltán biológus a Füvészkertben élő számtalan különleges, egzotikus növénnyel ismerteti meg a látogatókat; köztük olyan élő kövületekkel, amelyeket egykor talán még a dinoszauruszok is láthattak.

Helyszín: Budapest, Illés u. 25.
Időpont: október 15. 11.00 órától (kb. 90 perc)
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: