0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 22.

Kamilla teába, kolbászba

Az idei OMÉK bővelkedik felfedezni valókban a gasztronómia és az egészséges életmód területén is. Az a szerencsés, ha ez a kettő találkozik is.

A gyógynövények erejében sokan hisznek, ezért nagy volt a forgalom a Gyógynövény Szövetség standján, ahol rengeteg információ „gyűjthető be” a különféle gyógynövények hatásairól.

A szövetség egyrészt a termelők érdekeit képviseli, de nagyon fontos feladatuknak tekintik a gyógynövények népszerűsítését, a korrekt, pontos információk átadását.

Ezért egy hasznos kiadvánnyal is készültek, a Biztos gyógynövénytea-fogyasztás címmel, amely minden tévhitet eloszlat a gyógyteákkal kapcsolatosan.

Mint mondták, sok téves információ is kering a teafogyasztással kapcsolatosan, ezt szeretnék helyére tenni. Az érdeklődők például kamillatea kóstolócsomaggal is távozhattak a standról.

Kamilla egyébként nem csak teaként fogyasztható, találkoztunk kamillás kolbásszal és kenőmájassal is a Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet standján. Ízletes és fenntartható a szlogenje a szövetkezetünknek, amelyben a tagok juh és báránytermékeket állítanak elő, pár éve  a kecskét is bevontuk a körbe, mondja Kukovics Sándor ügyvezető igazgató. Kezdetben sajtot és tejtermékeket állítottak elő, ami most kiegészült húskészítményekkel is.

Legutóbbi fejlesztésük a kecsketejporos párizsi, virsli és kenőmájas és a kecskehúsos kolbász, amire az ínyencek bizonyára felfigyelnek. A bárányok és a kecskék húsa már kikerült a köztudatból, és a családi konyhákból, ezért céljuk hogy felhívják rá a fogyasztók figyelmét, hiszen igen egészségesek.

Ezért évente kétszer bárányhúsos napokat tartanak olyan éttermekben, amelyek nyitottak az ezekből az alapanyagokból készült fogásokra. Egy Európai Uniós program keretében szakácskönyvet is készítettek, amelynek érdekessége, hogy a receptek végén található QR-kód egy kisfilmre irányítja az olvasót, ahol meg is lehet nézni, hogyan kell elkészíteni a könyvben szereplő recepteket.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: