0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

A hasznos talajlakók hatása

Szarvas határában, ipari paradicsom tarlóján ásott talajszelvényekben szemrevételezhették a talajban lévő, akár mikroszkopikus gombafonalak hatását a zöldségtermesztők a Biocont bemutatóján.

Hogy miért érdemes cégek szaktanácsadói által szervezett termékbemutatókra ellátogatni, azt a házigazda Roszik Attila, a Moroko-Farm Kft. vezetője foglalta össze. Szerinte

a multinacionális cégek sokat költenek a kutatás-fejlesztésre, és annak keretében a jelen problémáira keresik a választ, így a legfrissebb tudással rendelkeznek.

A Biocont pedig egyike azon vállalkozásoknak, amelyek ezeknek a nagy cégeknek az eredményeit összegyűjtik és elhozzák Magyarországra. A Moroko-Farm Kft. területe agyagos talajú és a térségben átlagos 3-4% helyett 2% a humusztartalma.

Roszik Attila idén április második felében juttatta ki az új készítményt.

A gazdálkodó felismerte már évekkel ezelőtt, hogy valamit tennie kell. Óvatos duhajként úgy döntött, hogy eljár azokra a rendezvényekre és bemutatókra, ahol ilyen témával foglalkoznak. Figyelt, kérdezett és próbálta megtalálni azt a megoldást, ami a saját területein a leginkább megfelelő lehet. Idén tavasszal, kísérleti jelleggel két kisebb táblájának a felén használta a Nutrigeo talajkondicionálót. Az eredményekről pedig mindenki személyesen is meggyőződhetett az október közepén tartott bemutatón.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: