0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 20.

A kevésbé ismert napraforgóméz

A napraforgóméz jótékony hatással bír az egészségre. Gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, különleges ízt kölcsönöz az ételeknek, az aromákat intenzívebbé varázsolja.

A napraforgóméz jótékony hatással bír az egészségre. Gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például a B-vitaminok, a kalcium, a vas és a cink.

Rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a vérnyomást, javítani a koleszterinszintet, erősíteni az immunrendszert.

Antimikrobiális hatású, segíthet a baktériumok elleni harcban. A napraforgóméz fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással is bír. Mivel savas méz, gyomorsav túltengésben szenvedők mértékkel fogyasszák!

Többféle módon is fogyasztható: kiváló ízesítő lehet tea vagy kávé mellé, de a reggeli pirítósra kenve is jó választás. Készíthetünk vele süteményeket, fagyit, vagy akár öntettel is feldobhatjuk az ételeinket.

Kellemes, különleges ízt kölcsönöz az ételeknek, az aromákat intenzívebbé varázsolja.

A napraforgóméz további nagy előnye, hogy nemcsak finom, de egészséges is.

(Forrás: OMME)

Mi az a tulajdonsága, mely megkülönbözteti a napraforgómézet a többi méztől?

A pinocembrin sokkal magasabb arányban található meg benne, mint más mézekben. Gyulladás csökkentő gombaellenes tulajdonsággal rendelkezik.

A naringenin csak a napraforgó mézben van jelen. Erősíti az érfalakat.

A quercetin a növényekben leggyakrabban előforduló flavonoid, az immunitást fokozó antioxidáns. Háromszor magasabb arányban található meg benne a többi fajtamézekhez képest.

Vérnyomáscsökkentő, gyulladáscsökkentő és értágító hatásáról is ismert, védi a szervezetben felhalmozott C-vitamint, daganat ellenes hatású (főleg bőr és prosztata tekintetében) szürke-hályog, allergia, hörghurut esetén is segít.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: