A napraforgóméz jótékony hatással bír az egészségre. Gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például a B-vitaminok, a kalcium, a vas és a cink.
Antimikrobiális hatású, segíthet a baktériumok elleni harcban. A napraforgóméz fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással is bír. Mivel savas méz, gyomorsav túltengésben szenvedők mértékkel fogyasszák!
Többféle módon is fogyasztható: kiváló ízesítő lehet tea vagy kávé mellé, de a reggeli pirítósra kenve is jó választás. Készíthetünk vele süteményeket, fagyit, vagy akár öntettel is feldobhatjuk az ételeinket.
A napraforgóméz további nagy előnye, hogy nemcsak finom, de egészséges is.

Mi az a tulajdonsága, mely megkülönbözteti a napraforgómézet a többi méztől?
A pinocembrin sokkal magasabb arányban található meg benne, mint más mézekben. Gyulladás csökkentő gombaellenes tulajdonsággal rendelkezik.
A naringenin csak a napraforgó mézben van jelen. Erősíti az érfalakat.
A quercetin a növényekben leggyakrabban előforduló flavonoid, az immunitást fokozó antioxidáns. Háromszor magasabb arányban található meg benne a többi fajtamézekhez képest.