0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 21.

5000 őshonos facsemetét ültettek

A Nádudvari Élelmiszer Kft. környezetbarát törekvéseinek részeként a „Kerülj egy joghurttal közelebb a természethez!” kampány keretében 5000 facsemetét ültettek el Debrecenben.
Évi 15 millió liter tejből készül túró Nádudvaron
fotó: Nádudvari

Decemberben fejeződik be a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nél az a 650 millió forintos zöldfejlesztési program, amelyben egyebek mellett innovációkkal évi 10 tonnával kevesebb műanyagot használnak a csomagolóanyagokban, bővítik a cég napelemes rendszerét, így 300 család fogyasztásának megfelelő energiát takarítanak meg.

A zöldebb működésre való áttérés keretében hirdették meg az új gyümölcsjoghurtjuk piaci bevezetéséhez kapcsolt, „Kerülj egy joghurttal közelebb a természethez!” kampányt. Ebben a cég azt vállalta, hogy minden, októberben értékesített 100 kilogramm joghurt után egy, fát ültet el a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-vel együttműködve.

Közel 400 tonna terméket adtak el, így a vállalat további kiegészítéseivel 5000, hazánkban őshonos feketenyárfa-csemete ültetését finanszírozta a Nádudvari.

November végén a „Magyarország Legszebb Erdeje” díjjal kitüntetett Debreceni Nagyerdő városhoz közel eső, úgynevezett 65 Elemér erdőrészletében ültették el a csemetéket. Az ültetésben a Nádudvari vezetői és munkatársai mellett részt vett Debrecen társadalmi feladatokért felelős alpolgármestere is.

Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszeripari Kft. ügyvezető igazgatója és Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgató-helyettese fát ültet fotó: Nádudvari

Itt egy 57 éves erdeifenyő-állomány volt, kevés fehér nyárral keverve. A felújításra érett állományt a Nyírerdő munkatársai letermelték. Egy hektáron mesterséges a felújítás, vagyis ekkora területen ültették el az őshonos feketenyár-csemetéket, az erdőrészlet másik fele pedig természetes sarjból újul meg.

„Valamit szerettünk volna visszaadni a társadalomnak és a környezetnek. Mi nagyon sok csomagolóanyagot használunk, és azért szerettünk volna valami tényleg valami jót tenni”

– mondta Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszeripari Kft. ügyvezető igazgatója arról, hogy a minél zöldebb működés kialakításának miért része az erdőtelepítés.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: