Kevesen tudják, de számos olyan élelmiszer van, mely fogyasztásával könnyebben legyőzhetjük a nátha gyakori velejáróját, az orrdugulást. Az alábbiakban a wellandgood.com dietetikusa ajánlása alapján mutatjuk be azt a 9-et, mely a leghatékonyabban segít felszabadítani a légutakat.
Ez eredményez orrdugulást
Ha bedugul az orra, az általában azt jelenti, hogy a szemeket és az orrot körülvevő, levegővel telt üregek, az úgynevezett orrmelléküregek begyulladnak. Ez általában megnövekedett nyálkaképződéssel jár, mely fájdalmat okoz a homlok, az orcák és az orr területén.
Sokszor úgy érezzük, semmi sem segít enyhíteni a fájdalmat.
Ananász
Az ananász az egyik legjobb bromelain-forrás, mely enzim gyulladásgátló és -csökkentő hatásairól ismert. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint is, ez pedig tovább támogatja szervezetünk megküzdését a fertőzésekkel. A fagyasztott, konzerves vagy friss verzió egyaránt megfelel a célnak, viszont figyeljünk, hogy
Fokhagyma
A fokhagyma gyulladásgátló, antibakteriális, antivirális komponenseinek hála segít legyőzni a megbetegedéseket, beleértve az orrdugulást is.
Húsleves
Nincs is kellemesebb, mint egy tál gőzölgő húslevest kanalazni, amikor ágynak dőltünk a betegségtől.
Emellett a levesből áradó gőz is jótékony hatással van a légutakra, segítve felszabadítani azokat.
Méz
A méz évszázadok óta az egyik legnépszerűbb házi praktika, melyet előszeretettel alkalmazunk megbetegedés ellen. Antioxidáns, gyulladásgátló, antivirális és antibakteriális tulajdonságai lévén az egyik legjobb választás orrdugulás ellen is. Ráadásul szalicilsavat is tartalmaz, ezzel szintén hozzájárulva gyógyulásunkhoz.