0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 13.

8 ital a pihentető alvásért

Alvásszakértők osztották meg a legjobb folyadékokat, melyek esti kortyolgatásával biztosíthatjuk magunknak a pihentető alvást.

Napjainkban szinte népbetegséggé vált már az alváshiány. Pedig a minimum 7 órán át tartó, nyugodt pihenés tartós hiánya számos egészségügyi problémát okozhat. Ilyen lehet a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás kialakulása, de mentális egészségünkre és testsúlyunkra is negatív hatással lehet, ha nem alszunk eleget.

Immunrendszerünk, koncentrálóképességünk és általános teljesítményünk is megsínyli, ha az alváshiány tartós részét képezi mindennapjainknak.

Azzal bizonyára mindenki tisztában van, miket érdemes kerülni, hacsak nem akarjuk éberen tölteni az éjszakát. A koffeintartalmú italok, a zsíros ételek mind-mind megnehezítik az elalvást. Ám arról már kevesebben hallottak, bizonyos italok fogyasztása kifejezetten ajánlott, ha biztosítani szeretnénk a pihentető alvást. Az Eat This szakértői megosztottak ezek közül 8-at.

Cseresznyelé

cseresznyelé

A cseresznyében található melatonin segíti az elalvást. Sőt, egy olyan aminosavat, triptofánt is tartalmaz, mely hozzájárul a szervezet melatonin termeléséhez. Egy korábbi kísérlet során inszomniával küzdő személyek napi kétszer egy pohár cseresznyelé elfogyasztása hatására 84 perccel többet aludtak, mint annak a csoportnak a tagjai, akik egyáltalán nem ittak a folyadékból.

Kamillatea

kamillatea

A kellemes, gyógynövényből készült tea nem csak, hogy természetes módon koffeinmentes, de pihentető hatásáról is ismert. Kutatások bizonyították, hogy csökkenti a szorongás tüneteit, javítja az alvásminőséget. A kamilla az emésztőrendszerre is jótékony hatást fejt ki. Ennélfogva fogyasztása révén

megszabadulhatunk az éjszaka esetlegesen fellépő hasi görcsöktől, emésztési panaszoktól.

Zöld tea

zöld tea

Amennyiben koffeinmentes verziót vásárolunk, mindenképp ajánlott egy bögre zöld tea elfogyasztása lefekvést megelőzően. A benne található teanin vegyület segíti az ellazulást, csökkenti a stresszt, ezáltal támogatja a pihentető alvást.

Forrás: eatthis.com

Magazin ajánló: