0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Csak saláta

A kertészetek egy részében az utóbbi években még az eredetileg paradicsomhajtatásra épített új üvegházban is salátát termesztenek, ezt a munkafolyamatot is gépesítették.

pak choiKorábban a salátát zömmel térdelve, kézzel ültették a szabadföldön és az üvegházakban is. Az utóbbi években azonban ezt a munkafolyamatot is gépesítették, és a kertészetek egy részében még az eredetileg paradicsomhajtatásra épített új üvegházban is salátát termesztenek. A holland Konsman Vegetables például az öthektáros korszerű üvegházában immár kizárólag saláták és ázsiai leveles zöldségek termesztésére szakosodott.

Az üvegházi salátatermesztés nagy előnyét abban látják, hogy nagyobb a termésbiztonság, mint szabadföldön, kevésbé függ a hozam az időjárástól.

Egész évben jó minőséget tudnak termelni, ami az újabbnál újabb fajtáknak is köszönhető. Például nagyon szép tölgylevelű salátát és lollo rossót is tudnak nyáron kínálni a vásárlóiknak. Új irány pedig, hogy a pak choi iránti kereslet jelentősen megnőtt, és a zöldség miniváltozata is népszerű.

Ez is érdekelheti:

Innováció a kertészeti termesztésben

Gombászás: Menjünk biztosra!

Forrás: groentennieuws.nl, konsman-vegetables.nl

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: