0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 19.

Hazai tapasztalatok a zöldség-gyümölcs kereskedők világtalálkozójáról

A német fővárosban idén „a globális kereskedelem szívverése” mottó jegyében rendezték meg a gyümölcs- és zöldségtermelők, -kereskedők legnagyobb nemzetközi szakkiállítását. Hazai kiállítók tapasztalatait kérdeztük.

A 2024-es Fruit Logistica kiállításon az AMC standján megjelent magyar vállalkozások elsősorban frissárut – például kajszibarackot, meggyet, almát, paprikát és paradicsomot – kínáltak a kiváló minőséget kereső beszerzők figyelmébe.

Magyarország közösségi standja. Fotó: AMC

Elérték a céljukat

Fotó: Cellarius Kereskedőház Kft.

A Fruit Logistica kiállítás újdonságai közt minden évben bemutatnak posztharveszt technikákat is. Az Airocide, Sterilumen és Puro Lighting termékek olyan innovatív megoldások, amiknek ott a helyük ezeken a kiállításokon, monda szerkesztőségünk kérdésére Nosza Adrienn, a Cellarius Kereskedőház Kft. munkatársa. Az általuk forgalmazott termékek a komplex levegőfertőtlenítésre alkalmasak, egyebek között a gombák, baktériumok, vírusok, illékony szerves gázok (VOC) stb. eltávolítására. Idén már a harmadik alkalommal vettek részt a kiállításon, hogy megismertessék és elmélyítsék az oda látogatók tudását a PCO és UV-C alapú levegőfertőtlenítéssel kapcsolatban.

Fontosnak tartják, hogy láthatóak legyenek a piacon, mert hisznek benne, hogy az általuk forgalmazott megoldások segítenek a romlandó termékek minőségének megóvásában, az etiléngáz eltávolításában, a hatékony élelmiszerbiztonság megteremtésében.

A kiállításon való megjelenésre marketing szempontból több fizetett közösségimédia-poszttal készültek, szűkítve tematikus keresőszavakkal. A rendezvényre pedig a kínálatukat, az újdonságaikat, illetve a technológiát ismertető katalógusokkal, szórólapokkal, valamint néhány ajándéktárggyal érkeztek. Nosza Adrienn szerint az idén számos érdeklődő konkrét kérdésekkel fordult hozzájuk, szerettek volna mélyebben megismerkedni a megoldásokkal, miképpen tudják hasznosítani a levegőtisztító berendezéseket. Több látogatóval sikerült a következő hónapokra megbeszélést és találkozót egyeztetni, így mondhatjuk, hogy a részvételi céljaikat sikerült elérniük az idei Fruit Logistica kiállításon, összegezte tapasztalatait a Cellarius Kereskedőház Kft. munkatársa.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: