0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. május 20.

Édes élet egészségesen: ez a 6 legjobb természetes édesítőszer

Régebben, ha édesíteni szeretett volna az ember, valamilyen finomított cukorforrásért kellett nyúlnia. Manapság már alacsony kalóriás édesítőszerek ezrei találhatók a boltok polcain, de melyek egészségesek is ezek közül?

Méz

Ha súlyvesztés a cél, elengedhetetlen kalóriabevitelünk nyomon követése. Mivel a mézben a kristálycukornál jóval édesebb fruktóz található, kevesebb is elég belőle, hogy azonos édességet eredményezzen. Így aztán fogyasztásával nem viszünk be annyi kalóriát, mint a cukoréval.

Antimikrobiális hatása szintén különlegessé teszi, valamint az, hogy akár az allergia tüneteit is segíthet csökkenteni.

Stevia

A stevia népszerűsége már hosszú idők óta töretlen. Nem véletlen, hiszen folyadékok és szilárd ételek édesítéséhez  is egyaránt használható. A stevia, melyet az azonos nevű növény leveléből készítenek, jóval édesebb a cukornál.

Mivel szinte nem rendelkezik kalóriaértékkel, ideális választás cukorbetegek és diétázók számára is.

Nem csak a vércukorszint-szabályozásban jeleskedik, de néhány kutatás alapján a koleszterinszint értékeit is javíthatja.

stevia

Szerzetesek körtéje

A különös nevű növényből készült édesítőszer jóval édesebb a cukornál, mindezt

zérókalóriás tulajdonság is kiegészíti.

Emellett mogrosid nevű antioxidánst is tartalmaz, mely sejtvédő hatásáról ismert. Önmagában és más édesítőszer mellett is használható sütéshez.

Almaszósz

Az almaszósz az üres szénhidrátforrás cukorral ellentétben olyan jótékony tápanyagok forrása, mint a rost és a C-vitamin. Ráadásul sütemények esetében még finomabb eredményt is kaphatunk. Ám vigyázzunk, sütéskor érdemes csökkenteni a recept többi folyékony hozzávalójának mennyiségét, mivel az almaszósz folyékonyabb, mint a szilárd kristálycukor.

Fontos, hogy cukrozatlan almaszószt válasszunk, ha egészséges eredményt szeretnénk elérni.

Forrás: eatthis.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.