0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 10.

A mustárkedvelők jótevője

Kétségtelen, a magyar emberek szeretik a mustárt. Én pedig e területen különleges ízvilágot kínálok számukra – fogalmaz Osgyán László, aki a mustárkedvelők jótevőjének nevezi magát.
Jelenleg mintegy húszféle Osgyán mustár közül választhatnak az ínyencek

A repertoár bőséges, jelenleg mintegy húszféle Osgyán mustár közül választhatnak az ínyencek. Köztük az édes, csípős és fűszeres fajták egyaránt fellelhetők. Osgyán László azt mondja, a Rezi chilis mustárt például a kalandvágyó mustárkedvelők megkóstolhatják, az ugyanis a habanero és jalapeno chilik egy mustárban összezárt ízharmóniáját nyújtja. Nagyon jól passzol szószokhoz, pácokhoz, majonézhez vagy vinaigrette-hez, a sütés során csak a képzelet szab határt.

A Páhoki sörös mustár különleges aromája és uralkodó íze a fűszerkömény és a pilseni típusú sör házasságából származik.

Ezzel a mustárral végtelen a választék, legyen az sertéssült, csülök, sült kolbász, a kömény szerelmesei bármilyen fogáshoz bátran használhatják. A Lajosi csokoládés mustár elsősorban azoknak készült, akik szeretik a különleges ételeket. Magas kakaótartalmú étcsokoládéval készül és egyáltalán nem csípős. Pirítósra kenve mogyoró­krém helyett nemcsak egészséges, hanem finom is. A Várvölgyi hagymás mustárban a különböző friss hagymák üdeségének és aromájának harmonikus íze jelenik meg. A liba- és kacsaételek mellett vinaigrette szószok és szendvicskrémek finomításához is kiváló.

– Mindezen túl többek között

chilis, vargányás, tormás, kesudiós, tökmagos, kapribogyós, kapros-uborkás, zöldséges, Gyulai kolbászos, Tokaji aszús, vodkás mustárok

kerülnek ki a mustárműhelyemből. Hogy miként alakulnak ki az ízek? Nos, az első, hogy az ember töri a fejét, otthon gondolkodik, hogy milyen mustárt is lehetne készíteni. Közben rendszeresen konzultálok a barátokkal, ismerősökkel, mindig akadnak jó ötleteik.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság