
A repertoár bőséges, jelenleg mintegy húszféle Osgyán mustár közül választhatnak az ínyencek. Köztük az édes, csípős és fűszeres fajták egyaránt fellelhetők. Osgyán László azt mondja, a Rezi chilis mustárt például a kalandvágyó mustárkedvelők megkóstolhatják, az ugyanis a habanero és jalapeno chilik egy mustárban összezárt ízharmóniáját nyújtja. Nagyon jól passzol szószokhoz, pácokhoz, majonézhez vagy vinaigrette-hez, a sütés során csak a képzelet szab határt.
Ezzel a mustárral végtelen a választék, legyen az sertéssült, csülök, sült kolbász, a kömény szerelmesei bármilyen fogáshoz bátran használhatják. A Lajosi csokoládés mustár elsősorban azoknak készült, akik szeretik a különleges ételeket. Magas kakaótartalmú étcsokoládéval készül és egyáltalán nem csípős. Pirítósra kenve mogyorókrém helyett nemcsak egészséges, hanem finom is. A Várvölgyi hagymás mustárban a különböző friss hagymák üdeségének és aromájának harmonikus íze jelenik meg. A liba- és kacsaételek mellett vinaigrette szószok és szendvicskrémek finomításához is kiváló.
– Mindezen túl többek között
kerülnek ki a mustárműhelyemből. Hogy miként alakulnak ki az ízek? Nos, az első, hogy az ember töri a fejét, otthon gondolkodik, hogy milyen mustárt is lehetne készíteni. Közben rendszeresen konzultálok a barátokkal, ismerősökkel, mindig akadnak jó ötleteik.