0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 14.

Kertészeti kiáltvány

Az Egyesült Királyságban a kertészeti kereskedelmi szövetség (Horticultural Trades Assotiation) hivatalosan is közzétette kertészeti kiáltványát az angliai választások előtt.

Ebben kiemelik a zöldterületek, a növényegészségügy és a fenntartható kertészeti gyakorlatok jelentőségét. Céljuk felhívni a figyelmet a környezetbarát, fenntartható kertészeti ágazat előnyeire, hogy munkahelyet teremt, hatással van a nemzet egészségére és jóllétére, gazdaságilag is számottevő jelentőségű és a környezetvédelmet, valamint a biodiverzitást tekintve is kiemelkedő a szerepe.

A szövetség szerint megfelelő támogatással és politikával az ország kertészeti ágazatában megvan a lehetőség, hogy a világ vezető szereplőjévé váljon.

Közvélemény-kutatási adatokra támaszkodva kijelentik, hogy a képviselők többsége, 53%-a támogatja a kormányközi zöldterület-hivatal létrehozását. A kertészeti kereskedelmi szövetség felszólítja a politikai döntéshozókat és a leendő parlamenti képviselőket, hogy a választási kampányok során ismerjék el a kertészeti ágazat jelentőségét gazdasági, környezetvédelmi, egészségügyi és foglalkoztatásügyi szempontból egyaránt, hiszen az Egyesült Királyság városainak összterületéből 29,5%-ot foglalnak el a magánkertek. Az ország felnőtt összlakosságának 62%-a rendelkezik kerttel, ahová díszfákat, gyümölcstermő növényeket, virágokat és zöldségeket ültetnek.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/floraldaily.com

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: