Hamarosan meg is kezdték a termékeik készítését, amiket Vasmancs néven ismerhetnek a fogyasztók.
Egy ideig még itthon, a birtokon és külföldön is dolgoztak. Figyelmük döntően a bogyós gyümölcsök felé terelődött. Felhagyva a külföldi munkavállalást, száz százalékban a birtokukra koncentrálhattak. Így érkeztek el a „mába”, ahol már színes palettával tudják a vásárlóikat kiszolgálni.

Céljuk, hogy minél több Vasmancs termék kerüljön a családi asztalokra. Minden terméküknek megvan a maga története. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy az egészséges alapanyagaikból a meglévők mellé minél többféle terméket tudjanak előállítani, színesítve ezzel a meglévő kínálatukat. Ekképp foglalták össze az egervári illetőségű családi vállalkozás, a Vasmancs történetét, megjegyezve: nem kevés munkával és kitartással jutottak el a mai állapotig.
– Valamivel több mint tíz esztendeje, 2011–2012-ben jött a gondolat, hogy a családi birtokkal kellene kezdeni valamit, ne hagyjuk kárba veszni. Természetesen több lehetőség is felmerült, de egy ismerőssel való beszélgetés után döntöttünk úgy végleg, hogy homoktövissel szeretnénk foglalkozni – idézték a kezdeteket. – 2013 áprilisában ültettük az első homoktövis alanyokat. 2014 szeptemberében volt az első komolyabb szüretünk, amit más bogyós gyümölcsök ültetése követett.
Fontos volt, hogy a növényeink ne igényeljenek permetezést, így vegyszermentesen tudunk gazdálkodni. Nem is kérdés, az értékes beltartalmuk miatt esett ezekre a növényekre a választásunk. Elsődlegesen a területek rendbetétele volt nagyon nagy munka. Beruháznunk először egy kistraktorba kellett, sikerült egy használtat megvásárolnunk. Ez nagyban megkönnyítette a munkánkat. A további terveinkben szerepelt egy feldolgozó rész kialakítása, és a tárolás miatt, egy nagyobb fagyasztó kamra kialakítása. Miután ez részben két kezünk munkája révén megvalósult, már könnyebb a gyümölcseink feldolgozása. Napjainkban már van annyi alapanyagunk, hogy egész évben ki tudjuk szolgálni a vásárlóinkat, s ez nagyon lényeges.
