A hagyományosnál egészségesebb a lila paradicsom
Az antioxidáns-termelés egy olyan, 1980-as években kifejlesztett technikára épül, amellyel egy baktérium természetes módon beilleszti a DNS-ét a gazdaszervezetekbe, ezt felhasználva magában a paradicsomban aktiválja az antioxidáns-termelést. Fontos tudni, hogy ez a folyamat akár természetes módon is végbe mehet, mint ahogy az az édesburgonya esetében meg is történt, amely agrobaktériumból származó DNS-t tartalmaz, így az technikailag transzgénikusnak mondató, mivel két különböző organizmusból származó genetikai anyagot hordozó növény.

A szuperparadicsom antocianin tartalma megegyezik az áfonyáéval és a padlizsánéval, azonban mivel az amerikai lakosság évente több paradicsomot fogyaszt, mint áfonyát vagy padlizsánt, a táplálkozási előnyök is szignifikánsabban jelentkezhetnek.
Az amerikai Gyógyszerügyi Hatóság a forgalomba hozatal előtt alapos vizsgálatnak vetette alá a növényt, mely során arra a következtetésre jutott, hogy a géntechnológiával előállított lila paradicsom az emberi táplálkozás szempontjából nem ad okot aggodalomra.