0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 21.

Fából vaskarikát? Nem, szemüvegkeretet!

Lehetetlen nem létezik! – áll a Vas vármegyei 2023-as Év Vállalkozója díjat elnyerő ifjú Kuntner István kőszegi műhelyének ajtaján. A faipari mérnökként végzett fiatalember fakeretes, igazán egyedi szemüvegeit az Oscar-gálán is viselték.

Ezzel az eljárással kapok erős, mutatós, íves és bármilyen formára alakítható anyagot, ami lehet matt vagy fényes, színes vagy natúr és akár 3D-s is. Mindez persze nagyon időigényes folyamat. Az egy-két keretre való alapanyag előkészítése 2-3 napot is igénybe vehet. Attól függően, hogy teljesen új, vagy már meglévő modellt kér a megrendelő, havonta nagyjából 20-40 keretet tudunk gyártani. Fontos tudni, hogy az így készült fakeretek nem nehezebbek a megszokott anyagokból szériában gyártottaknál, és kényelmesebbek is, hiszen minden esetben a viselőjére szabjuk. Esőben és strandoláskor is bátran használható. A kereteket teszteltük is, egy hétre beleállítottuk egy pohárnyi ivó- és tengervízbe, bírták a próbát.

szemüvegkeretek szemüveg fa Campell Marson
Műhelyfotó

– Úttörőnek lenni minden időben, minden területen nehéz. Ön nagy fába vágta a fejszéjét.

– Szeretem a kihívásokat, a kísérletezést, az újat. Azt tapasztaljuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az igény a minőségi és egyedi szemüvegkereteinkre. Természetesen szeretnénk, ha még többen megismernének bennünket és termékeinket. Feleségemmel kéz a kézben dolgozunk, én a műhelyben a tervezésre, gyártásra koncentrálok, ő leginkább a szervezést végzi.

A fa csodálatos alapanyag!… És igen, akár még vaskarika is lehetne belőle.

 

Nemes Piroska
Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Fotók: Csatlós Norbert, műhelyfotók

Forrás: A Mi Erdőnk

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: