0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

A Corteva vadonatúj csávázási technológiával segíti a gazdákat

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan csávázási technológiákon dolgozik, amelyek a vetés pillanatától kezdve hatékonyan védik a vetőmagokat a kórokozók és kártevők ellen.

A növénytermesztők sikere nagyban függhet a vetőmagok megfelelő, hatékony védelmétől már a vetés pillanatában. Ezek a megelőző intézkedések biztosíthatják a jó termés és a sikeres gazdálkodás alapját az idei évben, ezért a gazdáknak alaposan meg kell gondolniuk, hogy milyen csávázott vetőmagot vásárolnak.

napraforgó

A csávázási technológia a vetőmag közvetlen kezelését jelenti, vagyis a növényvédő szert nem a szántóföldön juttatják ki az állományba. A vetőmag felületére kerülő alacsony hatóanyag-tartalom és a jól célzott kijuttatási terület csökkenti a növényvédő szerek talajfelszínre vagy hasznos rovarokra gyakorolt környezeti hatását.

Így a technológia hozzájárulhat a mezőgazdaság ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, összhangban az Európai Bizottság 2020-as „Farm to Fork” stratégiájával, amely szerint 2050-ig 50%-kal kell csökkenteni a növényvédő szerek használatát az Európai Unióban.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan csávázási technológiákon dolgozik, amelyek a vetés pillanatától kezdve hatékonyan védik a vetőmagokat a kórokozók és kártevők ellen. Ezen túlmenően a csávázási technológiák alkalmazása védi a talaj egészségét, a biostimuláns vetőmagkezeléseknek köszönhetően egészségesebb termést eredményez, és hozzájárul a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok kialakításához és fenntartásához.

Forrás: Corteva Agriscience közlemény

Magazin ajánló: