0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

A Corteva vadonatúj csávázási technológiával segíti a gazdákat

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan csávázási technológiákon dolgozik, amelyek a vetés pillanatától kezdve hatékonyan védik a vetőmagokat a kórokozók és kártevők ellen.

A LumiGEN™ technológia kizárólag a Corteva tulajdonában lévő Pioneer® vetőmagokra kifejlesztett vetőmag csávázási megoldás, amely elősegíti a növények kezdetektől való erőteljes fejlődését, támogatva a talaj és a növény közötti kapcsolatot az erősebb gyökérhálózat révén. A LumiGEN™ csávázási technológiákkal kezelt vetőmagok esetében javul a stressztűrés és gyorsabb az állománynövekedés.

A Corteva Magyarországon a napraforgó, valamint a kukorica és a repce esetében is elérhetővé tette a gazdálkodók számára a LumiGEN™ csávázási technológiát.

A széles spektrumú gombaölő hatású oxathiapiprolin hatóanyag mellett további előnyöket kínál a biostimuláns csávázó szer, a Lumidapt™ Optima, mely az egyenletes kelés, erőteljes növekedés mellett maximális jövedelmezőséget eredményezhet már a vetéskor.

Az üzemi körülmények között kezelt vetőmagok továbbá biztonságosabbak a felhasználók számára, és minimálisra csökkentik az egészségügyi hatások kockázatát a gazdák számára, akik a múltban gyakran maguk kezelték a vetőmagokat, és ezzel veszélyeztették egészségüket. Emellett az üzemi kezelés lehetővé teszi a növényvédő szer megfelelő tapadását, így az nem pereg le a vetés során, biztosítva a vetőmag maximális védelmét.

A magyar gazdák bizonyos, a Corteva termelési üzemében kezelt hibrideket kérhetnek rovarölő szeres csávázással. Skorka Zsolt, az olajos magvak, gabonafélék és kukorica termesztésével, valamint vetőmag-előállítással és tejelő szarvasmarha tartásával foglalkozó CISZÖV 49 Kft. termelési igazgatója ismertette ennek előnyeit:

„A kellő körültekintéssel és szakmai alapossággal kiválasztott hibrid vetőmag megérdemli a lehető legmagasabb szintű gondoskodást és védelmet már a vetés pillanatától kezdve.

Ha megakadályozzuk, hogy a kórokozók vagy a talajlakó kártevők kártételükkel csökkentsék a kikelő növények számát, akkor csökkenthetjük a termésveszteséget. Ezt szem előtt tartva rendeltem a Pioneer® P64LE185 napraforgó magját rovarölőszeres csávázással (LumiGEN™ Premium Insecticide powered by Lumisena®), annak érdekében, hogy maximalizálni tudjam a kikelt növényállományt a területeinken előforduló talajlakó kártevők, különösen a drótféreggel szemben és integráljuk a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat a gazdálkodásunkba. Hiszen csak az egységesen kikelt egészséges növényállomány tudja biztosítani növénytermesztésünk alapját.”

Kutatási és fejlesztési tevékenysége révén a Corteva folyamatosan fejleszti csávázási technológiáját, hogy a gazdák számára olyan vetőmagokat biztosítson, amelyek megvédik befektetéseiket, biztosítják jövedelmezőségüket, és hozzájárulnak a fenntartható mezőgazdasághoz. A gazdálkodók a rovarölő szerrel csávázott vetőmag készletekről érdeklődhetnek a Corteva területi képviselőinél és szaktanácsadóinál, akiknek az elérhetősége megtalálható a vállalat honlapján.

Ez is érdekelheti:

Magedzés – hatékony védekezés a szárazsággal szemben

A helyrevetés előnyei

Forrás: Corteva Agriscience közlemény

Magazin ajánló: