0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Két François pezsgő is a világ legjobbjai között

A Mundus Vini szakértő zsűrije 2 aranyéremmel is jutalmazta a François pezsgőket, a President Brut-öt és a President Blanc de Blancs Extra Brut 2018-at.

A Mundus Vinin kizárólag a legjobbaknak van esélye. Ennek oka, hogy neustadti városházán 55 ország, nem kevesebb, mint 250 borszakértője kóstolja a nevezett tételeket. Ilyen széles grémiumot pedig csak az igazi különlegességek tudnak megnyerni maguknak. Konkurenciából pedig nem volt hiány, miután 45 országból, több mint 10 ezer palack került az ítészek elé.

„Hosszú évek munkájának, a tudásnak, a türelemnek és az odafigyelésnek a gyümölcse a győzelem.

Emellett természetesen szükség van olyan alapanyagra, amelyekből ezek a pazar és magával ragadó élményt nyújtó pezsgők elkészíthetők. Márpedig hisszük, hogy etyeki dűlőinken az ország legjobb és legfinomabb Chardonnay és Pinot Noir szőlői teremnek, amelyek alkalmasak ezeknek a kincseknek az elkészítésére”

– mondta Koczuba Róbert, a Törley Pezsgőmestere.

„Végtelen izgalmas és inspiráló volt a Törley Pezsgőpincészettel együtt dolgozni. Olyan bátor és egyedi különlegesség elkészítésére törekedtünk, amely kóstolása hatalmas élményt nyújt, és hosszú ideig elkísér. A François President Blanc de Blancs Extra Brut 2018 egy rendkívüli munka eredménye, amelyre igazán büszkék vagyunk” – hangsúlyozta Nádházi Norbert, a Babel Budapest Head Sommelier-je.

A François pezsgők története 138 évre nyúlik vissza. Louis François és Cézar François, a cég alapítói, régi champagne-i pezsgőmester család legifjabb tagjai voltak. Először Louis érkezett Magyarországra, Törley József új Pezsgőpincészetének pezsgőmestereként, majd néhány évvel később követte öccse, Cézar is. Louis elhagyta Törleyt, hogy saját vállalkozásba kezdjenek testvérével, és megalapítsák a mára már ikonikussá vált Louis François & Co. pezsgőpincészetet.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: