0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 28.

Tudja hol van Európa legnagyobb nárciszmezeje?

Egy Somogy vármegyei település, Babócsa büszkélkedhet Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejével. A virágzás alkalmából pedig április 27-én Nárcisznapot tartanak, ahova látogatók ezreit várják.

A szervező Babócsáért Egyesület a Facebook-oldalán adta hírül, hogy a Somogy vármegyei település Basa-kertjében immár 26. alkalommal várják a páratlan látványosság iránt érdeklődőket.

A rendszerint látogatók ezreit vonzó egynapos fesztivál programjai között lesz játszóház, végvári forgatag, íjászat, kézműves vásár, főzőverseny, táncelőadás és több koncert is.

nárcisz virág
Illusztráció
Fotó: Pixabay
A település honlapja szerint a rendezvény helyszíne, a Basa-kert onnan kapta a nevét, hogy a história szerint a török hódoltság idején 13 hektáros területét a helyi basa ültette be nárcisszal háremhölgyei gyönyörködtetésére.

Azóta évszázadokon át minden tavasszal csillagos nárciszok sokasága nyílik, néhány napra beborítva, illatfelhőbe burkolva a község határában található, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által védetté nyilvánított mezőt.

Forrás: MTI

Magazin ajánló: