0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 21.

Kéknyelű Piknik, a Balaton legnyáriasabb tavaszi borfesztiválja

2024. május 11-én, szombaton hatodik alkalommal rendezik meg a már-már hagyománnyá avanzsált Kéknyelű Piknik sétáló kóstolót.

Az idei mesterkurzuson a TOP 5 Kéknyelű bor szakmai bemutatása és stíluskóstolóján belül kerül kielemzésre minden tétel Orodán György CEWI előadóval, head sommelier-vel.

A kulináris élményről a Tütü gasztrobusz gondoskodik, ezúttal a mediterrán-arab konyha ízei lesznek terítéken. A külön erre az eseményre készült desszert pedig egy különleges Kéknyelű csokoládé bonbon a Kakasbonbon Csokoládé Manufaktúrától.

Idén az eseményen a résztvevőknek lehetőségük adódik kék színű csecsebecséket is vásárolni a Kékvásár keretein belül.

A vendégkitelepülők portékái a Balaton színeiben pompáznak majd.

Odalátogat a Lazúr Műhely is, Huff Bianka festőművész Balaton ihlette megvásárolható festményeivel, melyek kifejezetten a Piknikre készülnek. Valamint Lengyel Zsuzsa keramikus a vendégeknek gyönyörű szép, kék kerámiákat korongoz, szintén a piknik alkalmából.

„Találkozzunk! Nincs is jobb alkalom erre, mint májusban az orgona és az akác virágzása idején. Egy kicsit fellélegzünk, és végre kóstolhatjuk a Kéknyelű bortermelők keze munkájának gyümölcsét, az izgalmas Badacsony kék aranyát.

Május 11-én azért gyűlünk össze, hogy megmutassuk a fajta iránti elköteleződésünket.

A kéknyelű iránti tisztelet és a benne lelt öröm olyan nem mindennapi közös kötelék, amely összefűz minket” – hangsúlyozta Istvándy Gergely, a káptalantóti Istvándy Borműhelytől, az esemény ötlet- és házigazdája. A 3 hektár Kéknyelű ültetvénnyel rendelkező Istvándy pincészet jövőjét a Kéknyelű szőlőfajtában látja, amely az egész világon kizárólag a Badacsonyi borvidék dűlőin terem. A család a kezdetektől fogva közreműködött ennek a legendás magyar fajtának újjászületésében.

„Több mint 20 éve a Kéknyelű fajta mellett köteleztük el magunkat.

Az egyedülálló Kéknyelű Pezsgőt 2012-ben mi hoztuk forgalomba először a világon és mutattuk be a nagyközönség számára.

Szeretnénk felfedezni a Kéknyelű titkait, mellyel új távlatokat nyithatunk a borvidék számára”- mesélte a szakember az Istvándy Kék Korszak megteremtésének gyökereiről.

Ez is érdekelheti:

Már lehet nevezni az ország legjobb borainak mustrájára

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: