Hipoallergén
Mint minden újdonság, a rovarfogyasztás is rejt magában sajátos veszélyeket (betegségek terjesztése, nehézfém-, vagy bakteriális szennyezettség, stb.). Azonban a gyártónak kötelessége feltüntetni a lehetséges allergéneket illetve veszélyforrásokat. Az pedig magától értetődő, hogy
Ennek megfelelően az allergia fellépésének lehetősége inkább elméleti, de természetesen teljesen nem lehet kizárni. A bizonytalan forrásokat, gyanús, információkkal nem kellőképpen ellátott termékeket jobb elkerülni.
Gyógyszermentes és fenntartható
A rovarok tenyésztéséhez nem használnak antibiotikumokat és hormonokat. A rovarok meglehetősen egyszerű körülmények között tenyészthetők, a hagyományos állattartáshoz szükséges helynek csak töredékét igénylik. Ugyanannyi fehérje előállításához a rovaroknak kevesebb földre, vízre és takarmányra van szükségük, valamint kevesebb üvegházhatású gázt és hulladékot termelnek, mint egy hagyományos állatállomány. Rendkívül gyorsan válnak fogyasztásra kész állapotúvá, például a katonalégy lárvája kb. 10 napos korban kerül feldolgozásra. Sőt a feneketlen gyomrú apróságok boldogan eltüntetik ételmaradékainkat, ezzel is csökkentve a lerakókba kerülő hulladék mennyiségét. És a hab a tücsökpalacsintán, hogy az ürülékük kitűnő talajjavító.