0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 17.

Együtt az MBH és a szakmai szervezetek

Megújította együttműködési megállapodását több agrár szakmai szervezettel az MBH Bank az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.
Az MBH stratégiai partnerként kezeli az agráriumot, hiszen ez az ágazat a gazdaság egyik alappillére, és egy magyar banknak egyrészt kötelessége az együttműködés, másrészt pedig üzleti lehetőség is számára

– mondta az agrár szakmai szervezetekkel megújított együttműködési megállapodások aláírása alkalmából az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon tartott rendezvényen Szabó Levente, az MBH Bank Egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Állattenyésztési és Mezőgazda Napok MBH Bank
Szabó Levente, az MBH Bank Egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Az MBH szerepe az agrárfinanszírozásban kiemelkedő: a 4,5 millió hektár megművelt területből 2-2,5 millió hektáron az ügyfeleik gazdálkodnak, körülbelül 600 milliárd forint hitelt nyújtanak az agrárpiaci szereplőknek, amivel több mint 25 százalékos a piaci részesedésük – jelezte néhány számmal, mennyire fontos számukra az agrárium.

Az együttműködés nem csak lehetőség a bank számára, hanem felelősség – különösen az elmúlt két év kihívásainak és az idei év nehézségeinek tükrében

– tette hozzá. A következő években a Vidékfejlesztési Program keretében több mint 1500 milliárd forint fejlesztési támogatás került az agráriumba, nagy energiákat fektet abba, hogy olyan struktúrát alakítson ki, amellyel a leggyorsabban, a legjobb helyre juttathatják ezeket a forrásokat.

Állattenyésztési és Mezőgazda Napok MBH Bank

Az aláíró szakmai szervezetek – a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a FruitVeb – Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet – által képviselt termelői kör adja a magyar agrárkibocsátás mintegy 80 százalékát.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: