0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Hajós-Baja és Szekszárd: borvidékek, melyeket összeköt a Duna

Évek óta tartó szünetet követően a Magyar Bor Akadémia szervezésében, a Hajós-Bajai és a Szekszárdi Borvidék meghívására 2024. április 30. és május 1. között bortúrára indultunk.

Remek idő, remek társaság, szívélyes fogadtatás. Mi mással is kezdhetném, hiszen évek óta tartó szünetet követően a Magyar Bor Akadémia szervezésében, a Hajós-Bajai és a Szekszárdi Borvidék meghívására 2024. április 30. és május 1. között bortúrára indultunk.

Megtapasztaltuk, hogy „jó társaságban repül az idő”. Az induláskor megkezdett beszélgetés kitartott egészen Nemesnádudvarig – s folytatódott a szünetekben, az esti kóstolókon –, ahol Koch Csaba köszöntőjével és a nemesnádudvari polgármester, Kovács István bemutatkozásával megkezdődött a kétnapos bormaraton.

A „Sváb sarok” négy településéből háromnak – Nemesnádudvar, Császártöltés és Hajós – borászai lepték meg a szakértő társaságot boraikkal.

Tiszta ízű, kedves borok, és barátságosak, akárcsak a borvidéken dolgozók.

Az ízélményt fokozta a pincesori séta, melynek részeként Sümegi József vezetésével megtekintettük a Borvilág-Borország pincét, s természetesen házigazdánk jóvoltából néhány muzeális tételt is megkóstolhattunk.

Innen csak egy futamodásnyira Hajóson, a felújított érseki kastély dísztermében fogadott Estók Mihályné Szalczer Erzsébet, Hajós város polgármestere, Kovács Róbert, a Hajósi Hegyközség elnöke és Lakner László, a Császártöltési Hegyközség elnöke.

A közös ebédet és – természetesen – kóstolót követően kisétáltunk a világ legnagyobb pincefalujába, ahol 24 utcában, 1256 pincében érik a bor.

Ha kicsit széthúzódott csapatunk, az csak a kulináris és vizuális élménynek köszönhető.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: