0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

Ausztrália betiltja az élő juhok tengeri szállítását

Ausztrália kormánya szombaton közölte, hogy 2028 májusától betiltja az élő juhok tengeri szállítással történő exportját az országból, és ezzel teljesíti ígéretét, hogy véget vet egy olyan gyakorlatnak, amelyet az állatvédők régóta elleneznek.

A bejelentéssel a munkáspárti kormány elkötelezte magát a vitatott gyakorlat fokozatos megszüntetése mellett, annak ellenére, hogy a mezőgazdasági csoportok aggodalmukat fejezték ki. Murray Watt mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy öt év alatt 107 millió ausztrál dollárt (25,5 milliárd Ft) fognak kompenzációra fordítani a felszámolás által érintett emberek, köztük juhtartók támogatására. juhok

A fokozatos megszüntetés nem vonatkozik más állattenyésztési exportágazatokra, például az élőmarha-exportra, és nem vonatkozik az élő juhok légi úton történő exportjára sem.

juhok

Ausztrália élőjuh-kereskedelme, amelynek központja az ország hatalmas Nyugat-Ausztrália állama, az 1990-es években és a 2000-es évek elején évente körülbelül 5 millió juhot szállított ki, de ez a szám fokozatosan csökkent. Tavaly Ausztrália 684 000 juhot exportált, körülbelül 50 millió dollár értékben, derül ki az ausztrál kereskedelmi adatokból. A legtöbb juhot a Közel-Keletre szállítják, mintegy két hétig tartó hajóúttal. A fő exportcélpontok Kuvait, Izrael és az Egyesült Arab Emírségek.

Az állatvédő szervezetek évek óta szorgalmazzák az Ausztráliából érkező szállítmányok beszüntetését. Legutóbb januárban egy Izraelbe tartó, mintegy 14 000 juhot és 2000 szarvasmarhát szállító hajó Ausztrália partjainál rekedt a tikkasztó hőségben, miután kénytelen volt megszakítani a Vörös-tengeren való áthaladást, ami újabb felháborodást váltott ki az állatvédők körében.

Forrás: Thomson Reuters

Magazin ajánló: