Az Egri Borvidék kezdeményezésre tavasszal gasztronómiai sorozat indult, amely keretében olyan borvacsorákat tartanak, ahol hat különböző borászat által készített Egri Csillag borhoz hat fogás készül, amely tökéletes bor-étel párosítást alkot.
Ha nyár, akkor eljött a könnyű fehér borok ideje. Egerben ehhez az egyik legjobb választás az Egri Csillag, amelyet több mint húsz pincészet készít a borvidéken, és amelynek népszerűsítéséről szólnak a következő hónapok. Minden hónapban más-más étteremben tartanak olyan borvacsorát, ahol hat Csillaghoz készülnek az ételek.
Az Egri Csillag az Egri Bikavér fehér párja. Könnyed, virágos-gyümölcsös házasítás, jellemzője a harmonikus ízvilág, amelynek stílusát a használt szőlőfajták és a borkészítés határozzák meg. Minimum négy szőlőfajta házasításával készül és elsősorban kárpát-medencei fajtákból kell összeállítani. A superior és a grand superior esetében minimum hat hónapos fahordós érlelést írnak elő.
A classicus Egri Csillag könnyedebb, lehet akár a minden napok bora és egész évben helye van a borkedvelők poharában. A superior és főként a grand superior a közepestől a teltig mutat ásványos jegyeket, és az újfahordós aromák is intenzívebben megjelennek benne.
Az első hatcsillagos borvacsorát a Macok Bisztróban tartották. Nagy sikere volt a rendezvénynek, ahová sokan Budapestről, vagy az ország távolabbi vidékéről érkeztek, hogy megismerjék az Egri Csillagot. Koklács Kata szerint a sikerhez valószínűleg a borvacsora koncepciója is hozzájárult. Borvacsorákat általában egy-egy pincészet rendez, ahol a saját boraikat mutatják meg az ételek mellett. Itt viszont egy este alatt hat borásszal és borral ismerkedhetnek meg a résztvevők, ami sokkal színesebbé és izgalmasabbá teszi az estét, és szélesebb betekintést nyújt a különféle stílusú Csillagok világába.