0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Hogyan szerezzünk egyszerre hat csillagot?

A legegyszerűbb módja, ha részt veszünk az Egri Csillag népszerűsítésére indított gasztronómiai rendezvény sorozat egyikén. A következő 6 csillagos állomásnak Eger egyik legújabb étterme ad otthont, a PONT.Gasztroműhely.
A közös étkezés élménye
Fotó: Szabó Bendegúz/PONT

A júniusi hat csillagos vacsora Eger egyik legújabb éttermében, a PONT.Gasztroműhelyben zajlik a héten. Nem csak a borvacsora, de a helyszín, a tavasszal nyílt PONT is izgalmas impulzus lehet. A small plate étteremben a nagy társasági események és a borkóstolás is új élményt nyújtanak, hiszen különösen nagy hangsúlyt fektetnek a borokkal párosítható ízélményekre, ezzel is teret adva a szabadon formálható étkezésnek.

Étel és bor párosítás
Fotó: Szabó Bendegúz/PONT

-A családunkban sok kultúra találkozik és mi magunk is beleszerettünk egy-kettőbe az utazásaink során.

Abban egyetértettünk, hogy a legjobb pillanat, amikor körbeüljük az ételekkel teli asztalt és elindul a beszélgetés, a kóstolás, az ízek felfedezése. Ezt az élményt hoztuk magunkkal a Pontba a small plate koncepción keresztül.

Hiszünk abban, hogy az étkezés lehet valódi, közös élmény és ténylegesen együtt töltött, minőségi idő, ezért ebben a szellemiségben nálunk csak a leves és a desszert szól hagyományosan egy személyről. A főétel több, kisebb adagból álló, szabadon összeválogatható fogásból áll, amelyek közösen rendelhetőek egy társaság számára, és egyszerre tálaljuk őket az asztal közepén, mesélik az étterem koncepciójáról a fiatal tulajdonosok, Ajlik Csaba és Helli Szimonetta.

A mostani borvacsorán Lamport József, Ifj. Lőrincz György, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Horváth Ádám és Dobos Attila Egri Csillagjával ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyeket a borászok személyesen mutatnak be. A fogásokat az étterem fiatal séfje, Tréba Soma, valamint Galuska Áron kreálták és készítik el, akiktől megtudhatjuk, egy-egy borhoz miért éppen azokat az alapanyagokat és fűszereket választották.

Ajlik Csaba és Helli Szimonetta PONT a teraszon
Fotó: Busák Attila/PONT

Ez is érdekelheti:

Egy üveg bor jár annak, aki nem viszi be az étterembe a telefonját

Fogja ki az ebédjét!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: