
Fotó: Szabó Bendegúz/PONT
A júniusi hat csillagos vacsora Eger egyik legújabb éttermében, a PONT.Gasztroműhelyben zajlik a héten. Nem csak a borvacsora, de a helyszín, a tavasszal nyílt PONT is izgalmas impulzus lehet. A small plate étteremben a nagy társasági események és a borkóstolás is új élményt nyújtanak, hiszen különösen nagy hangsúlyt fektetnek a borokkal párosítható ízélményekre, ezzel is teret adva a szabadon formálható étkezésnek.

Fotó: Szabó Bendegúz/PONT
-A családunkban sok kultúra találkozik és mi magunk is beleszerettünk egy-kettőbe az utazásaink során.
Hiszünk abban, hogy az étkezés lehet valódi, közös élmény és ténylegesen együtt töltött, minőségi idő, ezért ebben a szellemiségben nálunk csak a leves és a desszert szól hagyományosan egy személyről. A főétel több, kisebb adagból álló, szabadon összeválogatható fogásból áll, amelyek közösen rendelhetőek egy társaság számára, és egyszerre tálaljuk őket az asztal közepén, mesélik az étterem koncepciójáról a fiatal tulajdonosok, Ajlik Csaba és Helli Szimonetta.
A mostani borvacsorán Lamport József, Ifj. Lőrincz György, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Horváth Ádám és Dobos Attila Egri Csillagjával ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyeket a borászok személyesen mutatnak be. A fogásokat az étterem fiatal séfje, Tréba Soma, valamint Galuska Áron kreálták és készítik el, akiktől megtudhatjuk, egy-egy borhoz miért éppen azokat az alapanyagokat és fűszereket választották.

Fotó: Busák Attila/PONT
Ez is érdekelheti:
Egy üveg bor jár annak, aki nem viszi be az étterembe a telefonját