Kis lépés a konyhának, nagy lépés a bolygónak
A kutatás során a FoodSwitch alapján elemezték közel 7000 ausztrál éves bevásárlását. A tudósok így kiszámolták, hogy éves szinten nagyjából mennyi egy-egy háztartás átlagos szén-dioxid-kibocsátása.
Arra jutottak,
Ez pedig olyan hatással járna, mintha eltűnne 1,9 millió autó az ausztrál utakról.
És hogy mire is kell gondolni fenntarthatóbb alternatívaként?
Az applikáció például a műanyagba csomagolt, sok összetevős péksütemények helyett friss, helyi készítésű pékáru vásárlására tenne javaslatot. A készételek esetében is a hozzávalók beszerzésére és az étel otthoni elkészítésére buzdítaná a vásárlót.
Így például az applikáció azt is javasolná, hogy a lasagnet vagy más rakott ételt hús helyett inkább friss zöldséggel készítse el a gyakorló környezetbarát.

„A világszintű szén-dioxid-kibocsátás egyre aggasztóbb méreteket ölt. Segítő kezet kell nyújtanunk a fogyasztóknak, hogy tisztában legyenek azzal, hogyan tudnak környezetbarát döntéseket hozni!” – hangsúlyozta Allison Gaines, a tanulmány vezető szerzője.
Ez is érdekelheti:
Új módszerrel szűrhetők a hamis mézek
Bolygóbarát-étrend: nem lemondani róla, de csökkenteni a húsfogyasztást