A fenntartható rovartenyésztéssel foglalkozó amerikai cég, az All Things Bugs munkatársa, Dr. Aaron T. Dossey kutatása nagyban hozzájárulhat a szokatlan ágazat további fejlődéséhez.
A cégnél több egy évtizede foglalkoznak a rovaralapú élelmiszeripari termékek fejlesztésével. Ebbe beletartozik a szabadalmaztatott összetevők gyártása és a rovarok tenyésztésének automatizálása is. Most pedig a házi tücsök genomjának feltárásával és a géntechnológia bevetésével egy újabb szintre léptek. Dossey szerint kétségtelen, hogy a jövő élelmiszeriparában és mezőgazdaságban nagy szerep jut ezeknek a hatlábú haszonállatoknak.
A rovarok fenntartható fehérjeforrásnak tekinthetők. A mostani munka azonban azt is lehetővé teszi, hogy a jövőben a segítségükkel gyógyszeripari termékek, vakcinák, antibiotikumok, színanyagok, enzimek, és más biológiai anyagok (például módosított kitin) előállítására is használhassuk a hatlábú jószágokat.