0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Kiválasztották az idei év legjobb pálinkáját

Az idei Országos Pálinka- és Tönkölypálinka versenyre  341 nevezés érkezett. A beérkezett tételek minőségét bizonyítja, hogy ezek közül 286 részesült valamilyen elismerésben.

A 11. alkalommal megrendezett Országos Pálinka- és Tönkölypálinka Verseny kiemelten hozzájárul a magyar pálinkakultúra építéséhez, a fogyasztók tájékozódásának elősegítéséhez, valamint nemzeti italunk hitelének és ismertségének erősítéséhez – mondta Nagy István agrárminiszter a verseny díjátadó ünnepségén.

Nagy István kifejtette, a pálinka több mint egy szeszes ital a magyarok számára. A pálinka ugyanis az egyes számú hungarikumunk, amit nemzeti kincsként tartunk számon.

Az elmúlt 30 évben a magyar pálinka visszanyerte méltó rangját a gasztronómiában, a vendéglátásban és az idegenforgalomban, köszönhetően az elkötelezett főzdéknek, kereskedőknek és vendéglátóipari szakembereknek.
Fotó: Pelsőczy Csaba

Az agrárminiszter felidézte, a pálinkatörvény 2008-as bevezetése és a 2004-ben megszerzett európai uniós védjegy, valamint a 2011-ben elért eredetvédettség mind hozzájárultak a pálinka minőségének és hírnevének növeléséhez. Köszönet illeti a gazdákat és a termelőket, akik kiváló minőségű magyar gyümölcsöt biztosítanak a jó pálinkához – emlékeztetett Nagy István.

Az Országos Pálinka- és Tönkölypálinka idei versenyére 341 nevezés érkezett, amelyek közül 286 részesült elismerésben, 29 arany, 146 ezüst és 91 tétel bronz minősítést kapott.

A díjátadó részeként átadták Magyarország legjobb pálinkája 2024. díjat is, amelyet a húsz éves tapasztalattal rendelkező Brill Pálinkaház Vilmoskörte pálinkája érdemelt ki.
Fotó: Pelsőczy Csaba
Forrás: Agrárminisztérium

Magazin ajánló: