0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 21.

Az alternatív fehérjéké a főszerep az Anuga új szakkiállításán

Az Anuga, a világ elsőszámú élelmiszeripari rendezvénye új szakkiállítást indít, az Anuga Alternatives-t, amely kizárólag az alternatív fehérjékre és a fenntartható élelmiszerekre összpontosít.

Az Anuga Alternatives világszerte több mint 1400 vállalattal, köztük legalább 70 németországi vállalattal kínál növényi alapú alternatívákat az állati eredetű termékek helyett, mindez jól tükrözi az iparágon belüli növekvő érdeklődést és változatosságot.

Az új szakkiállításon a termékek széles skáláját mutatják be, a növényi fehérjétől, rovarfehérjétől, algafehérjétől és gombaalapú fehérjétől a sejttenyésztett hússzegmensekig.

Az Anuga Alternatives része lesz az Anuga következő kiadásának, amely a tervek szerint 2025. október 4. és 8. között kerül megrendezésre a Koelnmesse-ben. Jan Philipp Hartmann, az Anuga igazgatója kijelentette:

„Az alternatív fehérjék piacát nem csak a fogyasztói kereslet, hanem az úttörő technológiai innovációk is hajtják. A növényi eredetű fehérjeforrások feldolgozása és az új fehérjeforrások felkutatása terén elért eredmények központi jelentőségűek. Az Anuga következő kiállításán, de különösen az Anuga Alternatives keretein belül, részletesen megvizsgáljuk ezeket a fejlesztéseket.”

Fenntartható élelmiszer-megoldások

A fenntartható élelmiszer-megoldások iránti nagy globális érdeklődés kiszolgálása mellett az Anuga számos programot kínál. Webináriumokat, workshopokat és előadói eseményeket foglal magában, amelyek az alternatív fehérjékre összpontosítanak, és megvizsgálják a legújabb kutatási eredményeket és technológiai áttöréseket.

Tudományos és üzleti körök szakemberei, valamint környezetvédelmi szervezetek osztják meg meglátásaikat a növényi alapú, fermentált és sejttenyésztett fehérjeforrásokról.

A technikai és tudományos eszmecsere mellett az Anuga Alternatives az élelmiszertermelés társadalmi vonatkozásaira is fókuszál, többek között olyan témákra, mint az etikus beszerzés, a biodiverzitás megőrzése, valamint a növényi alapú étrendre való átállás társadalmi-gazdasági hatásai.

A növényi alapú élelmiszerek piaca bővül

Az Innova Market Insights globális piackutató szerint a növényi eredetű húspótló termékek piaca Németországban jelentős növekedést könyvelhetett el, mind a forgalom, mind a termékbevezetések száma tekintetében.

2022 és 2023 között a piaci érték 7,8%-kal nőtt a 2022-es 639 millió dollárról tavaly 689 millió dollárra (254,9 milliárd Ft-ra). Továbbá 2024 áprilisában 27%-kal több húspótló termék került a piacra, mint az előző év azonos időszakában, ami az innováció csúcsát jelenti.

Bastian Mingers, a Koelnmesse GmbH élelmiszeripari vásárokért felelős alelnöke kijelentette:

„Új szakkiállításunk, az Anuga Alternatives a válasz a piac dinamikus fejlődésére a növényi alapú élelmiszerek felé, és meghatározó trendalapító a kereskedelem és az ipar számára. A látogatók egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy mélyreható betekintést nyerjenek egy feltörekvő iparágba, új beszállítókat és termékeket ismerjenek meg, tájékozódjanak a legújabb trendekről, és lépést tartsanak a jövő élelmiszeriparának fejleményeivel.”

Regisztráció

Kiállítóként regisztrálni az Anuga 2025 kiállításra az alábbi linken lehet. (https://www.anuga.com/for-exhibitors/become-an-exhibitor/) Az early-bird ajánlat 2024. szeptember 30-án zárul.

Forrás: ESM: European Supermarket Magazine