A cég neve az angolul értők számára már eleve gyanús lehet, és nem véletlenül, eddig is tejjel foglalkoztak, vodkát és krémlikőröket állítanak elő laktóz felhasználásával. A laktózt a tejtermék-készítés melléktermékeként szerzik be, és ezt felhasználva készít a vállalat alkoholos italokat.
A Dairy Distillery pedig kitalálta, hogy egy bizonyos természetes élesztő segítségével a laktóz alkohollá alakítható.
Visszatérve az új ötletükhöz: a vállalat egy új megoldásként etanolt állít elő tejpermeátumból (alacsony fehérjetartalmú ultraszűrt tejkészítmény), ami a cégvezetés nyilatkozatai alapján környezetbarát módon, minimalizált szén-dioxid kibocsátással kerül előállításra.
A fejlesztésben együttműködtek az Ottawai Egyetem kutatóival. Az ötlet nem teljesen forradalmi, hiszen a 1970-es évek olajválsága idején már használtak tejfehérjét etanol előállítására az Egyesült Államokban, a válságot követően azonban felhagytak vele. III. Károly még herceg korában árulta el a BBC-nek, hogy sportautójába sajtgyártásból visszamaradt melléktermékekből gyártott etanolt tankol.