A KÁN Egyetemi Napok második napján egyszerre három helyszínen töltötték be a levegőt ínycsiklandó illatok: míg a 48. MA-HAL Országos Halfőző Verseny az egészséges étkezést, addig a 14. alkalommal megrendezett vadgasztronómiai főzőverseny a vadhúsfogyasztást népszerűsítette. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szervezésében, a Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége szakmai partnerségével megvalósuló kiállításon a szintén nagy hagyományokra visszatekintő KÁN Főzőverseny sem maradt el.
Az idő nem kímélte a versenyzőket, kora reggeltől ugyanis az ősz úgy döntött, mogorvább arcát mutatja és egész nap zuhogó esővel áztatja Somogy vármegyét.. A résztvevőknek ez szerencsére nem szegte kedvét, akik pár plusz réteg ruhával, illetve néhány pohár bátorító itallal felszerelkezve, egy kis muzsikaszó mellett lelkesen aprították a hozzávalókat és kavargatták a bográcsokban rotyogó ételeket.
Rendesen feladták a leckét az ítészeknek, akik tányérjaira egyebek mellett olyan különlegességek kerültek, mint a forró raguleves; a házi hamburger fügelekvárral valamint a pörkölt puliszkával.

A zsűri elnöke Kemény Dénes válogatott vízilabdázó, edző, állatorvos volt, mellette pedig Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora és Németh Krisztián séf, a SEFAG kardosfai vadászházának vezetője foglaltak helyet.
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk , a nagyra becsült sportembert habár már felnőtt fejjel került közelebb a természethez, napjainkban az egyik legjobb kikapcsolódási, rohanó hétköznapokból való kiszakadási lehetőségnek tartja az erdőjárást és a vadászatot. A főzőverseny eredményhirdetését követően nyilatkozott kiadónknak:
A megmérettetés fő kihívását az alapanyagban látta: elmondása szerint nagy kihívás kézhez kapni az ellenfelekkel teljesen megegyező alapanyagot – esetünkben a szarvashúst – és pár óra alatt művészkedni belőle valamit. Nincs lehetőség pácolni, előre szuvidálni vagy bármi olyat tenni, ami elősegítené az eredményességet.

A vízilabda válogatottat háromszor olimpiai aranyéremig juttató egykori edző azt is megosztotta velünk, hogy kedvenc vadétele a szarvas, amit sült bélszínként vagy tatárként fogyaszt a legszívesebben.
Az ízek csatájában végül szoros versenyben a Biblioték Kulinárok (PTE ETK Könyvtár és MATE Kaposvári Campus Könyvtár) győzedelmeskedtek; második helyezett a Székely Gazdik (Székely Gazdaszervezetek Egyesülete), harmadikok pedig a Fekete- Szarvas Követői (MATE Pénzügy és Számvitel Tanszék) lettek. Különdíjban részesültek a Lions Lányok (Első Kaposvári Lions Club).
