A Soil Association kutatása alapján olyan éttermek, mint a Bella Italia, a Prezzo és a TGI Fridays ritkán készítik a gyermekeknek szánt ételeiket friss alapanyagokból, hanem inkább ultrafeldolgozott ételeket szolgálnak fel.
Szerencsére vannak pozitív példák is, így nem minden étterem kapott rossz értékelést. A Wahaca és a Carluccio’s például kiemelkedett, mivel minimalizálták a feldolgozott alapanyagok használatát, és friss ételeket kínálnak.
Egy a kísérletben részt vevő szülő az alábbiak szerint nyilatkozott:
Oona Buttafoco, a Soil Association politikai tanácsadója szerint: „Jobb minőségű ételeket érdemlünk – mindenki friss és egészséges ételt szeretne a pénzéért kapni. Bár megértjük, hogy az éttermek költségnyomással küzdenek, aggasztó, hogy egyes láncok készételeket szolgálnak fel, ami nem az, amit a szülők várnak el.”
Bár néhány lánc jó példát mutat, a szülők továbbra is úgy érzik, hogy nem kapnak megfelelő értéket a pénzükért, és gyermekeik egészsége forog kockán.