Levele, virága ehető
Levelét és hajtását 5-8 cm-es állapotban nyersen és főzve is felhasználhatjuk. Később rostos lesz és fogyasztásra alkalmatlan.
A virágrügy sokoldalúan elkészíthető, ehető nyersen, savanyítva és főzve is. Ételkészítéshez a fiatal bimbó alkalmasabb, mint a virágzás előtt álló. Kellemes zöldborsóízű és enyhén csípős időnként. Keverhetjük párolt rizshez, készíthetünk salátát különféle öntetekkel, adhatjuk leveshez, süthetünk vele omlettet.
Virágait szintén lehet nyersen és főzve is fogyasztani. Díszíthetünk velük különféle ételeket és tölthetjük, mint a tök virágát, salátákba, desszertekbe tehetjük. Keleten megszárítják és leves sűrítésére is használják.
Megvastagodott gyökere szintén ehető nyersen is, megfőzve a kukoricára emlékeztető az íze.

Fotók: Kovács Mónika