Esküvő maradék nélkül kiadványukban foglalják össze, hogy mire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy élelmiszerpazarlás-mentesen teljen a Nagy Nap. A hivatal a kiadvány témájában február 12-én webináriumot tart, valamint közösségi média játékkal is fel szeretné hívni a figyelmet a mértéktartó ünneplés lehetőségeire.
Az élelmiszerpazarlás mérséklése nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági és etikai kérdés is. Magyarországon évente 810 ezer tonna élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek jelentős részéért a háztartások felelősek, de a nagyobb rendezvényeken, így az esküvőkön is számottevő mennyiségű élelmiszer kerül a kukába.

Fotó: SplitShire, Pixabay
Nem véletlen, hogy
Ennek eléréséhez fontos, hogy ne csak a mindennapi konyhai rutinunk során, hanem a nagyobb események, így például az esküvők szervezésekor is figyelmet fordítsunk a pazarlás megelőzésére.
Szerencsére a fenntarthatóság egyre fontosabb szempont a társadalom, különösen a fiatalok számára, így az esküvőszervezésben is egyre nagyobb teret kap.

A Nébih Maradék nélkül programja erre a növekvő érdeklődésre reagálva állította össze új kiadványát, amely gyakorlati tanácsokkal segíti a párokat a pazarlásmentes esküvő megszervezésében.
Egyúttal annak fontosságára is felhívja a figyelmet, hogy a közös ünneplés remek lehetőséget teremt arra, hogy a pár felhívja barátaik, szeretteik figyelmét e számukra fontos társadalmi kérdésre, ezzel őket is inspirálva a fenntarthatóbb mindennapokra.
A kiadvány megjelenéséhez kapcsolódóan a Maradék nélkül program közösségi média felületein (Instagram, Facebook) egész héten az esküvőszervezés fenntartható megoldásai kerülnek a középpontba. Az érdeklődőket játékokkal is várják, február 12-én pedig a hivatal szakértői ingyenes webináriumon mutatják be a kiadványt és osztanak meg további hasznos tippeket. Az eseménnyel kapcsolatos további információk és regisztráció elérhető az alábbi felületen.