„A kutatásból is látszik, hogy egyre többen keresik a hazai, magas minőségű termékeket a jól bevált márkáktól. Ez érthető, hiszen az ünnepi időszakban talán még fontosabb, hogy biztosra menjünk. A feltűnően olcsóbb vagy alacsonyabb minőségű húsvéti sonkák sok esetben csalódást okozhatnak, ami rányomja a bélyegét az ünnepi hangulatra. Ezért érdemes lojálisnak maradni a megbízható, bevált márkák sonkáihoz, amelyek garanciát jelentenek arra is, hogy valóban azt az ízélményt kapjuk az ünnepek alkalmából is, amit elvárunk. A PICK húsvéti sonkái hagyományos, lassú pácolással készült, bükkfán füstölt termékek, melyeket nem kell áztatni és fűszerezni sem” – mondta Szokolai Júlia, a Bonafarm húságazatának stratégiai és marketing igazgatója a Békebeli termékeket gyártó PICK képviseletében.

Ha pedig végre sikerült kiválasztani a tökéletes sonkát, már „csak” a főzés van hátra, de ez is megannyi buktatót rejt magában.
Ez esetben tényleg egyszerű dolgunk van: csak tiszta, hideg vízbe kell tenni, alacsony lángon, gyöngyöző vízben főzni (kilónként min. 1 órát), majd saját levében hagyni kihűlni, végül kivéve a főzővízből letakarva hűtőbe tenni. Utána már csak az asztalra kell tenni és begyűjteni az elismeréseket.
Érdekesség, hogy majdnem minden ötödik ember (18%) – azon belül is főleg a városi fiatalok – szeretnek a hagyományos ételek mellett kísérletezni is és minden évben próbálnak kicsit újítani a húsvéti menün. A PICK egy húsvéti sonkatekercs receptjének megosztásával szeretne a bőséges termékkínálata mellett a finom ünnepi étkezésekhez még inkább hozzájárulni azok számára, akik szeretnének egy kis újítást hozni a húsvéti menübe.
Húsvéti sonkatekercs
Hozzávalók (4 adaghoz)

Alapanyagok: 20 dkg trappista sajt, 1/2 főtt tojás, 1 db kisebb kápia paprika, 1/3 csokor snidling, 6 dkg tömlős krémsajt (natúr), 6 dkg tömlős krémsajt (füstölt), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 3 dkg sonka (6 szelet), egyik felébe Békebeli frikandó, másikba füstölt sonka
Elkészítés
A trappista sajtot nejlonzacskóba tesszük, melynek a száját jól bekötjük. Zacskóstól lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot. Közben a főtt tojást és a kápia paprikát kis kockákra vágjuk, a snidlinget felaprítjuk. A kétféle sajtkrémet összekeverjük, majd belekeverjük a paprikát, a tojást és a snidlinget is. Ha szükséges, fűszerezzük. Egy vágódeszkát bevonunk fóliával. Kivesszük a megolvadt sajtot a forró vízből, kivágjuk a zacskó száját, és ráöntjük a tartalmát a fóliára. Sodrófával akkorára nyújtjuk, mint a deszka, majd befedjük a sonkaszeletekkel. Rákenjük a sajtkrémes masszát is, majd óvatosan feltekerjük, és visszacsomagoljuk a fóliába. Pár órára fagyasztóba tesszük. Ha kész, éles késsel vékonyan felszeleteljük.