0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

A bizonytalanság kikészíti a gazdákat – húsmarhatartás a járvány árnyékában

A Molnár Családi Gazdaság a száj- és körömfájás magyarországi megjelenésével szigorúan követik a hatóságok által meghatározott járványvédelmi intézkedéseket, ám sorsuk csak részint van saját kezükben.

A gazdaság története 1996-ban, a Molnár család Kisorosziba költözésével kezdődött. Molnár Csaba paraszti gazdaságban nőtt föl: az egyik nagyapja molnár volt saját malommal, a másik nagyapjának pedig állattartó gazdasága.

A Budapesten töltött középiskolai és egyetemi évek azonban egészen másfelé sodorták, koncertszervező lett, a kisoroszi telket is Demjén Ferenctől vásárolta, hogy legyen hol lovat tartania. Innentől kezdve párhuzamosan dolgozott koncertszervezőként és gazdálkodott.

Miután 2001-ben megvette az első földjét, és a műveléséhez szükséges gépeket, fokozatosan kialakult a gazdaság mai mérete és lett a hobbiból vállalkozás. Gyermekei, Marci és Bence már az agrárpályát választották; utóbbi miután Gödöllőn végzett az egyetemen, gyakorlatilag átvette édesapjától a gazdaság irányítását, ezzel gyakorlatilag megtörtént a családon belüli generációváltás.

Családi gazdaságuk három lábon áll: a zászlóshajó a növénytermesztés, emellett van egy aberdeen angus törzstenyészetük, valamint saját vágópontot üzemeltetnek, amire alapozva rövid ellátási láncot alakítottak ki.

A gazdaság részei szervesen összekapcsolódnak, és én éppolyan rész vagyok, mint az állatok, a gépek vagy a növények. Mindent magunk csinálunk a vetéstől a betakarításig. Azt gondolom, sikerült olyan gazdálkodási szerkezetet kialakítanunk, ami átgondolt döntéseken alapul és jövőbe mutató lehetőséget hordoz magában – mondja Molnár Bence ügyvezető.

Angus marháikat vágják, feldolgozzák és értékesítik

Kiváló minőségű, szép márványozott hús

Állataik gondozására különösen nagy hangsúlyt fektetnek. Fontosnak tartják a jó minőségű takarmányt, ahogyan a tartáshely tisztaságát is, hiszen csak így lehet kiváló minőségű, szép márványozott húst előállítani.

Ha kell, ott állunk éjszaka a születendő borjú mellett, követjük növekedését, és a vágóhidunkon igyekszünk a lehető legkíméletesebb módon végezni a vágást. A feldolgozást pedig az igényekhez igazítjuk.

A lakossági, házhoz szállítással történő kiszolgálás mellett Budapest környéki éttermekkel állnak partnerségben: rendelnek tőlük steakhúst, bélszínt, hátszínt, T-bone-t, BBQ- és pecsenyehúsokat, de kérhető darált hús, hamburgerpogácsa vagy tatárbifsztek-alapanyag is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu