Ha idén nyáron olyan italt keresel, ami még a jeges kávénál is jobban felélénkít, a sparkling coffee lesz a megoldás. De mitől tud pezsegni egy kávé? A Manual portál dietetikusa elárulta, sőt arra is választ adott, egészséges-e a trendi frissítő.
A szénsavas kávé bizonyos források szerint Olaszországban született meg, gassosa al caffè néven, évszázadokkal ezelőtt. A pezsgő koffeinlöket hírét később olasz bevándorlók vitték magukkal az Egyesült Államokba.

A sparkling coffee pár éve, a pandémia ideje alatt valósággal szárnyra kapott, amikor is sokan kezdtek kísérletezni otthon különböző italokkal. A sikeres próbálkozások eredményeit az alkotók nem hagyták a négy fal között, a közösségi médiát ellepték az innovatív gasztrotartalmak. Így vált népszerűvé a sparkling coffee is, pedig
A hűsítő legnagyobb előnye, hogy nem tartalmaz tejet és – jó esetben – hozzáadott cukrot. Mivel tejmentes, laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják, ráadásul kalóriatartalma is alacsonyabb, mint a hagyományos jeges kávéé. Az eszpresszó dehidratáló hatását mérsékli a szénsavas víz, ám a dietetikus hangsúlyozza, ettől még ugyanolyan fontos a megfelelő vízfogyasztás a nap folyamán. Ha citrom vagy narancs levével is feldobjuk az italt, még egy kis C-vitamint is csempészünk bele.

Még ha nem is szenvedsz gyomorproblémáktól, mindig tartsd szem előtt a mértékletességet!
Így készül a sparkling coffee
Már a hazai üzletekben is elérhető több gyártó terméke, viszont otthon is könnyen elkészíthetjük, minimális alapanyag segítségével, gyorsan és egyszerűen. Érdemes kipróbálni, a közelgő forró napok valóságos megmentője lehet!
Tegyél egy pohárba pár jégkockát, majd önts rá pár dl szénsavas vizet. Készíts el egy adag kávét, majd lassan öntsd rá a vízre. Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kis narancs- vagy citromlevet is, a pohár tetejét díszítheted bazsalikom- vagy mentalevéllel.