A grill tisztításának elmulasztása
Érthető, hogy a grill tisztítása ijesztő feladatnak tűnhet minden sütés után. De ha azt szeretné, hogy étele sikeres legyen, érdemes időt szánni a készülék tisztítására. Ha a grillt az előző használat után nem tisztítják meg megfelelően, az ételek könnyen odaragadnak vagy elszakadnak a rácsokon. A grillre tapadó anyagok valójában az ételek megégett maradványai, amelyek egészségtelenek, ezek a megégett anyagok átkerülnek az új nyersanyagokra és keserű, égett ízt adnak nekik.

Grillezés előmelegítés nélkül
A sütő előmelegítése is fontos lépés, enélkül sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az étel a hideg rácshoz tapad. Ennek eredményeként az étel nem pirul és karamellizálódik teljesen. legalább 20 percig érdemes melegíteni a grillt.
A rácsok túlzsúfolása
Ha sok embernek sütünk, csábító lehet a rácsokat minél jobban megtölteni. Ez viszont grillelési hibához vezet.
Ráadásul a túlzsúfoltság csökkentheti a grill hőmérsékletét, ami megnövelheti a sütési időt és megnehezítheti a jó pirítást.
Hagyjunk fél-egy centiméter távolságot az ételek között, hogy a hő megfelelően keringhessen. Dolgozzunk több részletben, mert jobb, ha szakaszosan sütünk és melegen tálaljuk az ételt, mint ha mindent egyszerre készítünk el és ezzel rontjuk a minőséget.
