Szerző: Rostási Nikolett
Hajdúszoboszlón működő vállalkozásának a története egy másik kontinensen kezdődött.
Amikor 2010-ben Háló Zsuzsanna férjével kiköltözött Ausztráliába, Sydneyben volt lehetősége bepillantani egy kézműves csokimanufaktúra életébe, ami sorsfordító élményt jelentett számára. Lenyűgözte a kreativitás és a precizitás, amellyel a csokoládékat készítették. Világossá vált, hogy ez az a terület, amely igazán közel áll hozzá. Attól a pillanattól kezdve tudatosan építette az útját a csokoládékészítés felé.

Részt vettem több workshopon, majd beszereztem egy márványlapot, hogy otthon is gyakorolhassam a temperálás technikáját.
Mindezt szeretném visszatükrözni az összes táblában és bonbonban mesélte, hogy mi hajtja.
Elkészült az álomműhely
Az első bonbonjai rozmaringos ét- és a maracujás tejcsokik voltak. Az ismerősök elismerő visszajelzései pedig akkora lendületet adtak neki, hogy új ízkombinációkat kísérletezett ki. Amikor 2012-ben hazaköltöztek, már tudta, hogy ezzel szeretne foglalkozni, bár a családban senki sem készített édességet. Itthon még több mint egy évbe telt, mire megteremtették a feltételeket a saját vállalkozás indításához. Megszerezte a szükséges cukrász képesítést, felkutatta és kialakította a műhelyt, valamint beszerezte az engedélyeket. Végül 2014-ben megalapította a BlackBunny Csokoládé Manufaktúrát, ahol minden egyes darab csokoládé mögött ott van a szenvedély és az alkotás öröme.
Kiváló minőségű, magas kakaótartalmú, belga csokoládé-alapanyagokkal dolgozom, melyek gluténmentesek. Ezeket először temperálom, utána liofilizált gyümölcsökkel színezem és ízesítem. Majd formába öntöm a csokoládékat, így mindig minőségi, sokféle, izgalmas darabok közül tudnak válogatni a vásárlók. Folyamatosan figyelem a vevők visszajelzéseit, kívánságait, ezek alapján újítom és bővítem a kínálatot.

Ebben szerepelnek ízesített táblás csokoládék, különleges variációk, mint a chilis, levendulás, epres, matcha zöld teás. Vagy például a nagyközönség kedvence: a sós-karamelles csoki. Helyet kapnak még a választékban az egyadagos forró csokoládék különböző ízesítésekben, melyeket csak el kell keverni forró tejben. Ezek tökéletes élményt nyújtanak otthon a hideg napokon, vagy éppen ajándékba is adhatja őket bárki. A gyerekeknek készít csoki nyalókákat, illetve az örök kedvenc a klasszikus mogyorós csoki is állandó a műhelyben. Leggazdagabb választékkal év végén, a karácsony előtti időszakban találkozhatnak a vásárlók, de egész évben kínál újdonságokat Háló Zsuzsanna.