– Kiváló alternatívája a marhahúsnak. Az emu nem érzékeny a fertőző betegségekre, így a felnevelés során semmilyen antibiotikumot nem kell alkalmazni, teljes mértékben biotermékről beszélhetünk. A hús feldolgozhatósága egyszerű, mivel konyhakész, hártyázott részeket forgalmazunk, így nem kell profi séfnek lenni ahhoz, hogy ízletes fogásokat készítsenek belőle. A legnépszerűbb termékek jelenleg a késztermékek: kolbászok, szalámik, sonka, de egyre több visszatérő vásárlónk van, akik kipróbálták, később aztán rendszeresen beiktatták étkezésükbe. Ez a folyamatos érdeklődés is mutatja, hogy
Úgy vesszük észre, hogy kezd kialakulni egy olyan réteg a fogyasztók között, akik tudatosan keresik az egészséges alternatívákat, és hajlandóak többet áldozni a minőségi, tápláló alapanyagokra. Nagy előrelépést jelentene, ha az éttermek kínálatában is egyre gyakrabban szerepelnének ilyen egészséges hozzávalók. Ez nemcsak a vendégek gasztronómiai élményét gazdagítaná, hanem otthon is bátorítaná őket arra, hogy kipróbálják ezeket, és beépítsék étrendjükbe.
Ötlet bőven akad
Futás Levente szerint a mai gazdasági környezetben a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen, így számos új ötletet szeretne megvalósítani mind az állattartó telepen, mind a termékekben.
Jelenleg egy nagyobb beruházás zajlik annak érdekében, hogy a farm látogatható mintafarmként működjön a nagyközönség számára. Az érdeklődők így nemcsak megismerkedhetnek a farmon folyó munkálatokkal és az állatok mindennapjaival, hanem meg is kóstolhatják a termékeket, amelyekből akár helyben vásárolhatnak. A termékfejlesztés szintén a modern fogyasztói igényekhez igazodik.
Ezek 2026 elejére kerülnek piacra, és olyan gyorsan elkészíthető fogásokat kínálnak, amelyekhez az elfoglalt háziasszonynak csupán néhány percre lesz szüksége, miközben az ízélmény prémium színvonalú marad, vetekszik majd a legnevesebb éttermek specialitásaival. Vállalkozásuk májpástétom és húspástétom gyártására is keresi a megfelelő partnert, aki biztosítani tudja számukra azt a prémium minőséget, amelyet vásárlóik eddig megszokhattak tőlük. Emellett a termékek terjesztéséhez folyamatosan új partnereket keresnek, hogy minél szélesebb körben megismertessék ezt a fantasztikus alapanyagot.
Rostási Nikolett



