0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. december 27.

Emufarm a Bodrogközben

Viss község határában első látásra csak a dimbes-dombos táj, a termőföldek és az erdők látványa fogadja a tekintetet. Ám, aki közelebbről szemlélődik, hamar észreveheti, valami egészen különleges történik a térségben működő Bellemu vállalkozásnál.

– Kiváló alternatívája a marhahúsnak. Az emu nem érzékeny a fertőző betegségekre, így a felnevelés során semmilyen antibiotikumot nem kell alkalmazni, teljes mértékben biotermékről beszélhetünk. A hús feldolgozhatósága egyszerű, mivel konyhakész, hártyázott részeket forgalmazunk, így nem kell profi séfnek lenni ahhoz, hogy ízletes fogásokat készítsenek belőle. A legnépszerűbb termékek jelenleg a késztermékek: kolbászok, szalámik, sonka, de egyre több visszatérő vásárlónk van, akik kipróbálták, később aztán rendszeresen beiktatták étkezésükbe. Ez a folyamatos érdeklődés is mutatja, hogy

az emu húsa nemcsak különlegesség, hanem praktikus és fenntartható alternatíva a mindennapi étkezéshez, amely a gasztronómia új horizontjait nyitja meg.

Úgy vesszük észre, hogy kezd kialakulni egy olyan réteg a fogyasztók között, akik tudatosan keresik az egészséges alternatívákat, és hajlandóak többet áldozni a minőségi, tápláló alapanyagokra. Nagy előrelépést jelentene, ha az éttermek kínálatában is egyre gyakrabban szerepelnének ilyen egészséges hozzávalók. Ez nemcsak a vendégek gasztronómiai élményét gazdagítaná, hanem otthon is bátorítaná őket arra, hogy kipróbálják ezeket, és beépítsék étrendjükbe.

Ötlet bőven akad

futás levente emu húsFutás Levente szerint a mai gazdasági környezetben a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen, így számos új ötletet szeretne megvalósítani mind az állattartó telepen, mind a termékekben.

Jelenleg egy nagyobb beruházás zajlik annak érdekében, hogy a farm látogatható mintafarmként működjön a nagyközönség számára. Az érdeklődők így nemcsak megismerkedhetnek a farmon folyó munkálatokkal és az állatok mindennapjaival, hanem meg is kóstolhatják a termékeket, amelyekből akár helyben vásárolhatnak. A termékfejlesztés szintén a modern fogyasztói igényekhez igazodik.

Ennek jegyében a farm szuvidált termékek, illetve különböző pácolási eljárással készült késztermékek bevezetését tervezi.

Ezek 2026 elejére kerülnek piacra, és olyan gyorsan elkészíthető fogásokat kínálnak, amelyekhez az elfoglalt háziasszonynak csupán néhány percre lesz szüksége, miközben az ízélmény prémium színvonalú marad, vetekszik majd a legnevesebb éttermek specialitásaival. Vállalkozásuk májpástétom és húspástétom gyártására is keresi a megfelelő partnert, aki biztosítani tudja számukra azt a prémium minőséget, amelyet vásárlóik eddig megszokhattak tőlük. Emellett a termékek terjesztéséhez folyamatosan új partnereket keresnek, hogy minél szélesebb körben megismertessék ezt a fantasztikus alapanyagot.

Rostási Nikolett

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság