0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 30.

Van még tartalék a hüvelyesekben

Jelentős előnyei vannak a hüvelyes növények humán fogyasztásának és takarmányként való felhasználásának egyaránt – hangzott el a Tápláló magok a fenntartható jövőért elnevezésű konferencián, amelyet csütörtökön tartottak a Földművelésügyi Minisztériumban.

Az agrártárca által a hüvelyesek nemzetközi éve alkalmából szervezett eseményen Fazekas Sándor tárcavezető elmondta: a GMO-mentesség megőrzését célul kitűző magyar mezőgazdaságnak elemi érdeke a hüvelyesek fehérjeforrásként való szélesebb körű felhasználása. Ezt szolgálja a korábban elindított fehérjeprogram is, amelyben kulcsszerepet töltenek be a hüvelyes növények, és amelyek termelésének ösztönzésére már támogatási konstrukcióis elérhető. Fontos az is, hogy a humán fogyasztásban is egyre nagyobb szerepet kapjanak az egészséges, és a magyar gasztronómiai hagyományokba is beilleszthető hüvelyesek – tette hozzá a miniszter. (Képünk illusztráció.)

Az eseményről bővebben a Magyar Mezőgazdaság és a Kertészet és Szőlészet szaklapokban olvashat.

Forrás: