Bock József borász a hamarosan forgalomba kerülő, a kékszőlő magjából előállított táplálék-kiegészítő tablettáról azt mondta: abban olyan különleges anyagok találhatóak, amelyek rendkívül hasznosak az emberi szervezet számára.
Szűcs Balázs projektvezető köszöntőjében kiemelte, hogy a kutatás-fejlesztési projekt nyomán létrejött üzemben
„Olyan természetes eredetű anyagokat tartalmazó terméket sikerült kifejleszteni, amely igazoltan pozitív orvosbiológiai és élettani hatással rendelkezik” – hívta fel a figyelmet. Hozzátette: értékes beltartalmának felszívódása a szervezetben kiemelten hatékony.
A termék kifejlesztésében résztvevő Pál Szilárd gyógyszer-technológus az MTI érdeklődésére elmondta: A
Bock József azt MTI kérdésére közölte, hogy a háromszintes üzemet két év alatt építették fel. A beruházást 681 millió forinttal támogatta a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) – jelezte.
Az ünnepségen Hargitai János, Villány és térsége kereszténydemokrata, illetve Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője méltatta a beruházást, kitérve a borvidék sikereire és a magyar gasztronómia fejlesztésében, illetve az egészségmegőrzésben betöltött szerepére is.