0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 20.

Kapj rá! – Hogy a hal az asztalon mindennapjaink részévé váljon

A halfogyasztás ösztönzésére irányuló kampány folytatásáról „Kapj rá, mert a hal finom!” szlogennel tartott sajtótájékoztatót az Agrármarketing Centrum és a MA-HAL (Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet) az OMÉK A pavilonjában.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) folytatja a már évek óta tartó kampányát mely a magyar hal fogyasztásának előre mozdítását célozza meg. Az édesvízi hal és a halgazdálkodási termékek népszerűsítését megcélzó kampány már 2017-23-as időszakban egyszer sikeresen lezajlott, melyet idén újabb négy évre indítottak útjára.

A hét év alatt híres séfek és influenszerek bevonásával 20% növekedést értek el – mondta el beszédében Ondré Péter az Agrármarketig Centrum ügyvezető igazgatója.

Tájékoztatott arról, hogy az előző kampány során bevált marketingeszközök széles skáláját idén is csatarendbe állítják, de a hangsúlyt ezúttal az online térre helyezik át, különös tekintettel a közösségi térre.

Az AMC szeretné kihasználni a közösségi média erejét, de a személyes jelenlétet is fontosnak tartja. Ennek megfelelően a kampány részeként kisebb és nagyobb rendezvényeket, roadshowhat is szerveznek, ahol a fogyasztókat közvetlen is elérik, ahol kóstolókkal, látványkonyhával edukációs hangnemben tudják megszólítani az érdeklődőket, különös tekintettel a gyerekekre.

Egészség és ökológiai fenntarthatóság

A hal egészségre gyakorolt hatásáról és az ökológiai fenntarthatóságról Szigeti Szabolcs, az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára beszélt, aki az ünnepélyes megnyitón útjára indította a fogyasztásösztönző programsorozatot.

A kampány céljaként említette, hogy megismertessék a magyar embert azzal, hogy a halat milyen széles, választékos módon lehet elkészíteni és annak fontosságát is kiemelete, mennyire fontos lenne, hogy a magyar hal a mindennapjaink fogyasztási cikkévé váljon.

Magyar tógazdálkodás

A tógazdálkodás jelentőségéről és minőségi működéséről Puskás Nándor a Ma-Hal elnöke beszélt. Jelenleg 27 ezer hektár vízfelületen 300 ezer m3 vízben gazdálkodnak a magyar halgazdászok, akik felelősek az ökológiai és ökonómiai értékek megőrzéséért.

Felhívta a figyelmet arra, fontos, hogy vásárláskor a magyar halat részesítsük előnybe a távol-keleti és a tengerentúli halakkal szemben.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: