Ezen a szombati napon egyfelől ünnepélyesen átadásra került a VP1-1.2.1-23 kódszámú (projekt azonosítója: 3485214717), „Bemutató üzemi programok a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrumban” című projekt, amelynek keretében a legkorszerűbb élelmiszeripari gépek és eszközök bemutatására került sor, másfelől az átadót követően kezdetét vették az iskola legnépszerűbb hagyományőrző rendezvényei: a XXIV. Pék Hagyományőrző Verseny, a XII. Pozsonyi kifli készítő Verseny, a IX. Mézeskalács díszítő Verseny, a VIII. Kézi Konyakosmeggy készítő Verseny, valamint a IV. Pék Talentum (tehetséggondozó) Verseny.
Ez a nap kiválóan ötvözte a modern technológiai fejlesztéseket a hagyományőrző szakmai versenyekkel, így az esemény az élelmiszeripari szakmák múltjának és jövőjének találkozását szimbolizálta. A reggel a „Bemutató üzemi programok a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrumban” című, VP1-1.2.1-23 kódszámú projekt hivatalos átadó ünnepségével kezdődött, melynek kiemelt résztvevője volt Bagdán Boglárka, duális agrárszakképzés fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, dr. Ujsághy György, közigazgatási államtitkár; valamint dr. Varga-Bajusz Veronika, felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkár.

Beszédet mondott Takácsné Zimányi Mónika, az iskola igazgatója, Molnár Zoltán, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója, Nardai Anita, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének rendfője, Bagdán Boglárka, duális agrárszakképzés fejlesztéséért felelős miniszteri biztos és dr. Varga-Bajusz Veronika, felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkár is. A projekt keretében több, mint 355 millió Ft értékben került beszerzésre 547 db új élelmiszeripari eszköz.
Az innovációk révén bővül a termékkínálat, növekszik a forgalom és az árbevétel, miközben erősödik a vevőközpontúság és az élelmiszerbiztonság. Az új berendezések és digitális megoldások – köztük a Wi-Fi-vezérelt hűtő- és kelesztőgépek távfelügyelete – hatékonyabb működést, kevesebb pazarlást és megbízhatóbb termelést biztosítanak. A fejlesztések célja, hogy a szakképzés és a termelés összekapcsolásával a tanulók korszerű, gyakorlatorientált környezetben sajátíthassák el a modern élelmiszeripar technológiáit.

A programot a diákok ünnepi műsora nyitotta meg, amiben a kenyérrel kapcsolatos hagyományokról, szokásokról szóló történeteket és verseket mondtak el, ezt az iskola igazgatójának beszéde követte, amiben Takácsné Zimányi Mónika kiemelte, hogy a modern eszközpark egy új út első lépése, ami sikert hozhat majd a diákoknak a jövőben azáltal, hogy a legkorszerűbb gépeken tanulhatják szakmájukat.
Nardai Anita, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének rendfője elmondta, hogy az esemény célja az értékek és a hagyományok tiszteletének átadása a következő generáció számára. Hangsúlyozta: a szakmai kultúra megőrzése és folyamatos megújítása egyszerre őrzi a múltat és válaszol a jelen kihívásaira.