Az április eleji hideg időjárás lassította az érést, csökkent a betakarított termés mennyisége, emiatt az árak 30 százalékkal nőttek. Megfigyelésük szerint nagyobb az érdeklődés a helyi szamóca iránt, különösen a közép-olaszországi piacokon (Róma, Pescara, Firenze stb.). A termés minősége jó, a Brix-fok 8,5 körüli, és a terméshús kiváló textúrájú.
A húsvéti időszak és a jó időjárás egész Olaszországban jó hatással lesz a megrendelések további alakulására. Rosa Padula arról is beszámolt, hogy a karfiol és a brokkoli iránti kereslet is növekszik, a korlátozott készlet miatt azonban az árak akár a kétszeresére is nőhetnek. Bízik benne, hogy hamarosan jobb idők jönnek, és mint mondja, „mi továbbra is azt tesszük, amihez a legjobban értünk: műveljük a földet, és arra törekszünk, hogy az egész félszigeten elégedettek legyenek az ügyfeleink”.
További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.


