0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. december 14.

Újra népszerű a paszternák

Az egészséges gyökérzöldég, a paszternák Svájccal, Ausztriával és Németországgal ellentétben Angliában, az USA-ban, Franciaországban, Hollandiában, Skandináviában és Magyarországon is népszerű maradt az elmúlt évek során, most pedig úgy tűnik, azokban az országokban is újra terjed a fogyasztása, ahol korábban feledésbe merült.

Németországban például a regionális és szezonális termékekre erősen támaszkodó vendéglátóhelyeken lett különösen keresett.

Svájcban összesen 45 hektáron termesztenek paszternákot, több mint felét ökológiai módszerekkel.

Noha mind gyakrabban kerül elő a paszternák az otthoni főzések során, a sárgarépához képest a termőterülete továbbra is elenyésző. Svájcban a paszternák szezonja egyébként júliustól márciusig tart.

Forrás: freshplaza.de/Kertészet és Szőlészet