0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Élelmiszerek fogyasztói árcentruma

Az Agrárgazdasági Kutató Intézetben folyamatosan vizsgáljuk a hazai termelésű alapvető élelmiszerek előállítási költségeit, valamint az ezek alapján kalkulált eszmei fogyasztói árcentrum és a tényleges bolti árak alakulását, illetve a két ár egymásho...

A megfigyelt alapvető élelmiszerek 2011 második felében megkezdődött és 2012 első negyedévében folytatódó költségnövekedési tendenciája a tavaly április-szeptember közötti időszakban megtorpant. A termékelőállításhoz szükséges inputok és szolgáltatások indokolt drágulása ugyanis az év első hónapjaira többnyire már bekövetkezett. Így a második negyedévben a sertéshúsoknál átlagosan 1,5 százalékos, a tejnél, a sajtnál, a kenyérnél és a bontott csirkénél már csak fél százalékos költségnövekedés következett be. A tejfölnél és a lisztnél gyakorlatilag nem volt mérhető elmozdulás, sőt a marhahúsoknál néhány forintos csökkenés is történt. (…)

Forrás: