0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 17.

Jó bemutatkozni az OMÉK-on

Különlegesen jó alkalom az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár arra, hogy a legkülönfélébb termelők bemutathassák tevékenységüket, termékeiket a nagyközönségnek. Ezért az OMÉK-on igazi csemegéket találhatnak a látogatók, a...

Számos marketingeszköz áll a termelők rendelkezésére ahhoz, hogy a termékeiket népszerűsítsék, de a kézműves élelmiszerek területén alighanem egyiknek sincs olyan nagy hatása, mint a személyes kapcsolatnak, ami döntően a szakkiállításokon és szakvásárokon valósulhat meg. Az általunk bemutatott kistermelők a legnagyobb hazai mezőgazdasági és élelmiszer tematikájú vásáron, az OMÉK-on mutatják meg magukat.

Őstermelő és kistermelő Fazekas Ferenc, aki idén is megjelenik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron. A termelő a saját háztáji gyümölcsösében termett gyümölcsökből készít étrendkiegészítőket. „Az általam készített sűrítmények, koncentrátumok cukor és tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek. Hasonlítanak a lekvárra, de alapvetően az egészséges táplálkozáshoz szükséges, az OÉTI által bevizsgált gyümölcskoncentrátumokról van szó.

Fazekas Ferenc elmondta: termelőként már több alkalommal megjelent az OMÉK-on, ahol mindig azt tapasztalta, hogy élénk az érdeklődés a látogatók részéről.

„Bőven van itt forgalom – igaz, elsőre mindenki inkább csak nézelődő. Fontosnak tartom ugyanakkor, hogy egy ekkora kiállításon rendszeresen megjelenjünk, hiszen az OMÉK-ra az egész országból érkeznek látogatók. Éppen ezért a rendezvény jó alkalom arra, hogy bemutatkozzunk a szélesebb közönségnek is” – tette hozzá Fazekas Ferenc.

Mézeskalácsokkal, ezekkel a mesébe illő, hagyományos népi süteményekkel foglalkozik Sárkány Zsuzsanna őstermelő, kistermelő, aki két és fél éve dolgozik ezzel a különleges termékkel. „Elsősorban a mézeskalácsok díszítésével foglalkozom. Ezek a népművészeti értékű termékek inkább díszként szolgálnak, mint élelmiszerként, de természetesen olyan mézeskalácsokat is készítek, amelyeket el lehet fogyasztani.

Termékeivel eddig még nem jelent meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, de úgy gondolja, hogy egy ilyen eseményen való szerepléssel előreléphet a vállalkozása. „Fontos, hogy ezen a rendezvényen nagyon sok ember megfordul az ország minden tájáról, akik ráadásul érdeklődőek és nyitottak is az ilyen termékekre. Jó alkalom ez arra, hogy megismerjék a termékeimet” – tette hozzá Sárkány Zsuzsanna.

Már két alkalommal is szerepelt az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron Szilágyi Sándor. Számára nem volt kérdés, hogy az idei eseményen is részt vesz. „Amíg csinálom, addig teljes mellszélességgel szeretném végezni a munkám” – nyilatkozta lapunknak. A békéscsabai termelő eredetileg fűszerpaprika termesztésével foglalkozott, majd valamivel később a kolbászkészítésbe is belekezdett. Utóbbit természetesen a régi békéscsabai hagyományoknak megfelelően készíti el.

A fővárosi érdeklődés miatt döntött úgy a termelő, hogy az OMÉK-on is részt vesz. „Rengeteg rendezvény van országszerte, de csak két-három olyan akad közöttük, amelyeken igazán érdemes részt venni. Ezek közül a legfontosabb az OMÉK, mert itt mindig élénk érdeklődéssel találkoztam.

A termelő szerint ez – azon túl, hogy a legnagyobb mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari rendezvényről van szó – azért is lehetséges, mert Budapest az ország minden tájáról könnyen elérhető, „mindenkinek útba esik”. Szilágyi Sándor szerint ezzel magyarázható az is, hogy az OMÉK-on annyira nagy az érdeklődés, utána pedig nagy a visszhangja is. A termelő szerint ezért nem kérdés, hogy ismét részt vesz a kiállításon, ahol idén sütögetéssel és kóstoltatással is próbálkozik, hogy a látogatók érdeklődését ilyen módon is felkeltse.

Forrás: